Șase agenți din cadrul Poliției Orașului Dărmănești, județul Bacău, sunt bănuiți de luare de mită.

Șase agenți din cadrul Poliției Orașului Dărmănești, județul Bacău, sunt bănuiți de luare de mită. Practic, opreau zilnic șoferi și cereau mită între 400 și 500 de lei pentru a nu-i amenda, scrie observatornews.ro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în acest an, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău – Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier.

Potrivit DGA, dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unui apel la Call Center.

Miercuri au avut loc percheziții domiciliare în 5 locații, dintre care una la sediul unei instituții publice, fiind puse în executare 6 mandate de aducere precum și ordonanțe de ridicare de înscrisuri.

Suspecții urmează să fie prezentați la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău în vederea audierii și luării măsurilor ce se impun.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că agenți de la rutieră și de la ordine publică cereau sume între 400 și 500 de lei, fiind vorba despre „o practică zilnică”. Polițiștii opreau șoferii în trafic pentru viteză excesivă sau depășire pe linie continuă și cereau bani ca să nu dea amenzi. (foto: imagine ilustrativă)

Stire preluate de pe site-ul UnupeTrotus.ro /Observatornews.ro

Stirea se gaseste si pe site-ul local JurnalFm

Urmeaza Update …

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *