Unul dintre liderii Bisericii Ortodoxe Române, în mijlocul pacienților COVID dintr-o secție ATI

Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a vizitat și binecuvântat, miercuri, pacienții infectați cu COVID-19 internați la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. Echipat în combinezon de protecție, cu mănuși, vizieră și mască, acesta a intrat în saloane purtând deasupra echipamentului de protecție o parte din veșmintele bisericești – patrafirul.

Unul dintre liderii Bisericii Ortodoxe Române, în mijlocul pacienților COVID dintr-o secție ATI


Vizita, deși programată, nu a fost anunțată în prealabil nici de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei și nici de către conducerea unității medicale. IPS Teofan a venit însoțit de o echipă, a discutat cu personalul spitalului și a intrat în saloanele cu bolnavi, inclusiv la Terapie Intensivă. La final, a celebrat slujba Sfântului Maslu în fața statuii dr. Alexandru Slătineanu din curtea Spitalului de Boli Infecțioase, binecuvântând personalul medical care a asistat la momentul religios.  „Am primit cu bucurie vizita înaltului părinte, care a slujit Sfântul Maslu în curtea unității noastre medicale. Mitropolitul Teofan nu s-a mulțumit cu atât, ci a vizitat bolnavii cei mai încercați de virus, pacienții îngrijiți în Terapie Intensivă, cei care au nevoie, în egală măsură de tratament medicamentos, dar și de alinare sufletească. Îmbrăcat ca un medic care a absolvit medicina și îngrijește medicamentos pacienții, dar expert în alinarea sufletului, acesta le-a dat binecuvântarea, rugându-se în felul unui mare ierarh pentru însănătoșire și putere”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul unității medicale. Ce le-a povestit doctorilor Managerul spitalului a mai spus că IPS Teofan le-a povestit despre cazul unui fost pacient, slujitor al bisericii, care a fost tratat chiar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și care s-a vindecat după o luptă complicată cu boala. 

„IPS Teofan ne-a transmis trăirea acestui fost pacient, care a spus că de acum, când va vedea oamenii îmbrăcați în alb, va simți nevoia să se închine. Suntem umili si mulțumim pentru fiecare gând bun care se întoarce către noi pentru că ne motivează să luptăm. Ne-am dorit această vizită, ne onorează și e felul nostru de a spune să privim mai des spre cer pentru că de acolo vine speranța, năzuința și înțelepciunea medicală”, a mai precizat dr. Florin Roșu. 

Unul dintre liderii Bisericii Ortodoxe Române, în mijlocul pacienților COVID dintr-o secție ATI

Libertatea a solicitat un punct de vedere legat de această vizită din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, dar până la momentul apariției acestui text nu am primit niciun răspuns.

Conform unor surse, vizita a fost planificată direct de către IPS Teofan, iar o bună parte din personalul de la Mitropolie a aflat abia ulterior de decizia sa, după ce s-a întors. 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *