Top 5 lucruri pe care să nu le faci când vrei să uiți pe cineva

Știți senzația aia că nu sunteți iubiți sau că nu primiți toată dragostea pe care o oferiți? Vrei să uiți o anumită persoană și nu reușești, iar sentimentul de singurătate te omoară? Presupunând că răspunsul e „da” la toate întrebările, am alcătuit un top 5 lucruri pe care să nu le faci când vrei să uiți pe cineva.

Pentru că fiecare dintre noi a experimentat la un moment dat sentimentele astea și nu toți am știut cum să le gestionăm, sau n-am avut tăria să ne deschidem, aici sunt 5 lucruri care nouă ne-au adus mai multă nefericire în momente de genul.

1. Relație doar pentru a trece peste

Știu că toate lucrurile se duc mai ușor în doi, dar nefericirea și singurătatea pe care le simți nu vor dispărea ca prin magie în momentul în care ai o relație. Cel mai probabil persoana care e menită să-ți aducă fericire va fi străină de țelul ei în perspectiva ta și va veni cu propriile problemele. Iar atunci, situația ta se va agrava și vei ajunge exact unde nu-ți doreai să ajungi.

Și, Doamne ferește, nu spun să nu ieși la întâlniri sau să rămâi la mentalitatea că fiecare persoană care vrea să se apropie de tine te va face să suferi. Spun doar că nu-i ok să te grăbești să iei o decizie de genul într-un moment de singurătate, de slăbiciune, când te simți vulnerabil la maxim sau simți că dragostea trece pe lângă tine, nu prin tine.

2. Aventuri de-o noapte

Corpul tău, decizia ta ce faci cu el. Însă, oricât ai vrea să nu recunoști, aventurile astea de-o noapte te zăpăcesc. Pe moment e ok,te simți uimitor, dar, când rămâi iar singur, ce să vezi, ai ajuns de unde ai plecat. Și nu te poți apuca să îi povestești unui străin, care e în patul tău, nu în inima ta, cât de debusolat ești sau cum te simți. Sau poți? Să zicem că poți și vrei și îi bine, dar cât te ajută?

3. Izolarea de prieteni

Poate nu știu ei prin ce treci sau cum să te ajute, nici ce-i mai bine pentru tine nu știu. Însă, de cele mai multe ori, o să te simți mai bine alături de ei decât singur. Că vrei, că nu vrei, tot va fi ceva care te va face să zâmbești, o glumă, o tachinare, o amintire pe care o retrăiți. Până la urmă, îs prietenii ăia de rămân mereu acolo cu un zâmbet în buzunar pentru tine. Iar faptul că alegi să-i ignori sau să te izolezi de ei, nu te va ajuta cu nimic.

4. Urmărirea persoanei „responsabilă” de starea ta pe toate rețelele posibile

Într-un cuvânt, îi putem spune obsesie. Bun, îl iubești și totul este roz. Acum nu trebuie să îi urmărești bulina verde de pe mess nonstop. Are o viață privată care nu te privește. Obsesia nu este sănătoasă și vei intra într-o bulă din care nu mai este cale de scăpare.

Te supără dacă te-a lăsat cu seen și intri pe conversație să verifici dacă îți scrie. Poate ție nu îți răspunde, dar i-a dat la alta ador la o poză pe insta. Iarăși, cică iese cu prietenii lui și îți spune o tipă că l-a văzut în club aseară. Știi că nu-i ok, dar nu te poți opri. Nu-i ușor să ignori impulsul de a-i scrie de 10 ori pe zi, dar, doar ce spuneam de prieteni, ia-ți prietenii și ieși, sigur uiți de el. Citește, învață, ignoră-l și o să vezi că îi mai greu o zi sau două, dar după intră în obișnuință.

5. Obiceiuri care îți amintesc de o anumită persoană

Are pasiuni pe care tu poate nu le ai și vrei să le încerci de dragul lui. Îți mănânci din timpul tău de citit, ieșit cu prietenii și orice alte activități pe care le mai ai, doar pentru pasiunile lui. Îi place poezia? Ai abordat poezia, deși nu este domeniul tău și nu toată lumea se naște talentat. Începe să îți placă și te simți mai apropiată de el, simiți că împărtășiți ceva împreună (măcar atât dacă nu o relație).

Nu știu cât de mult vei ieși în evidență pentru că faci ceea ce-i place. Cert este că trebuie să te concentrezi pe tine și pe ceea ce vrei să faci. Nu te compromite de dragul nimănui. Nu-i nevoie să duci în continuare aceste obiceiuri dacă nu te fac fericit sau vrei să uiți persoana. Doar fă ce-ți place ție. Scrie eseuri, citește despre fizică, învață la ce-ți place, dar nu continua un obicei care devine toxic.

Acum că știi ce să nu faci când dorința de uitare și singurătatea trec peste tine, sperăm că vei face față mai ușor acestor situații, având la cunoștință un top 5 lucruri pe care să nu le faci când vrei să uiți pe cineva.

Sursa : Pov21.ro

Share Button