Țara în care numărul infectărilor a crescut cu 403% într-o săptămână, după apariția variantei Omicron

Numărul cazurilor de coronavirus din Africa de Sud au crescut cu 403% într-o singură săptămână, după ce oamenii de știință au dat alarma privind noua variantă Omicron, potrivit Daily Mail.

Virusologul Tulio de Oliveira spune că această creștere a infectărilor este „înfricoșătoare” și îndeamnă populația să se vaccineze și să poarte mască de protecție.

Într-un interval de două săptămâni, Africa de Sud a trecut de la o perioadă cu puține cazuri de COVID-19 la o creștere accelerată a numărului infectărilor, din cauza variantei Omicron.

Peste 10% dintre persoanele testate pentru Covid în Africa de Sud au ieșit pozitive, potrivit datelor oficiale. Aproape 4.373 de cazuri au fost raportate marți, din 42.664 de teste efectuate – o creștere de 92% a cazurilor față de ziua precedentă.

Dar oamenii de știință sud-africani avertizează că marea majoritate a persoanelor care ajung să fie internate cu varianta Omicron sunt nevaccinate.

Deși numărul cazurilor confirmate este încă relativ scăzut, acestea au crescut într-un ritm accelerat. Totul a pornit de la o serie de petreceri ale studenților din Pretoria. Cifrele au sărit rapid de la câteva sute de cazuri pe zi la câteva mii.

Medicii au avertizat că persoanele nevaccinate prezintă un risc mult mai mare de a ajunge la spital în cazul în care se infectează cu noua variantă. 87% dintre dintre pacienții internați cu COVID-19 în Africa de Sud sunt nevaccinați.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *