Gatesti cu ceapa prajita? Riscul urias la care te supui!

Multi romani gatesc mancaruri cu ceapa prajita sau calita, insa aceasta nu este deloc buna pentru sanatate. Acest lucru se amplifica insa in post, cand romanii gatesc fasole batata mai des ca oricand si pun deasupra un strat generos de ceapa prajita. Este gustoasa, dar este o adevarata bomba calorica pentru organism.

Ceapa calita in ulei, la fel ca toate alimentele prajite, este o adevarata bomba calorica pentru organismul uman. Mai mult, prin calire ceapa isi pierde toate proprietatile nutritionale si devine un aliment lipsit de orice nutrienti, dar cu un aprot caloric foarte mare.

In plus, mirosul de ceapa calita persista in casa si mai ales in bucatarie, timp de cateva ore pana la gatire. Insa, pe langa miros, ceapa calita sau prajita este o adevarata bomba calorica pentru organism, dar este si nesanatoasa, mai ales ca se foloseste mult ulei.

Cea mai simpla si sanatoasa varianta este aceea de a pune ceapa la fiert in putina apa, apoi, dupa ce se inamoaie de a adauga cata apa este necesara pentru preapararea mancarii respective.

In cazul cepei pentru fasole insa, unde nu se poate folosi ceapa fiarte, foloseste mult mai putin ulei decat in mod normal. Incearca sa reduci si cantitatea totala de ceapa calita pe care o pui la suprafata vasului, pentru a beneficia de gustul savuros fara a avea un apaort caloric prea mare. De asemenea, in cazul prepararii fasolei batute, nutritionistii ne sfatuiesc sa nu folosim ulei, daca punem ceapa prajita deasupra. 

Legumele, indiferent de tipul acestora, sunt sanatoase fie crude, fie fierte al-dente. Ceapa intr-o salata este o adevarata minune pentru sanatate, fata de ceapa calita. Ceapa contine vitamina A, B6, C si E dar si minerale precum sodium, potasiu si multe altele.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *