Ai rau de masina? Iata care sunt motivele

Raul de masina sau de miscare, asa cum mai este cunoscut, afecteaza o multime de persoane. Starea de ameteala si senzatia de voma sunt principalele simptome. Cauza acestei probleme este de natura neurologica. In timpul miscarii, creierul primeste semnale contradictorii de la ochi si urechi.

Raul de masina(miscare), in medicina clasica. Urechea interna este responsabila pentru echilibrul corpului. Exista doua tipuri de echilibru: static si dinamic. Echilibrul static gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu podeaua, in timp de echilibrul dinamic gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu miscarile bruste.

Sistemul vestibular, cel care ajuta organismul sa regleze echilibrul si miscarea, precum si sistemul vizual, transmit semnale corespunzatoare catre creier. Orice perturbare a acestei relatii firesti provoaca raul de miscare

Raul de miscare, conform bioenergoterapeutilor. Aceasta problema este rezultatul lipsei echilibrului in viata. Nelinistea interioara, grijile duc la pierderea echilibrului general al vietii. Persoana care simte acest lucru cauta sa gaseasca un sprijin pentru ca si-a pierdut reperele. Persoanele care nu suporta miscarea din masina(avion, mijloace de transport in comun) au deficiente de stabilitate; din punct de vedere emotional sau din punct de vedere spiritual (convingerile sale sunt puse la indoiala).

Teama ca exista tot timpul un pericol care pandeste la orice pas sau faptul ca nu au puterea de a se concentra pe ceea ce este important  aduc nesiguranta, anxietate in vietile persoanelor afectate. Aceste stari pun, practic, stapanire, pe vietile lor.

Cum sa eviti raul de masina:

– nu calatori cu stomacul gol.

– nu manca gras. Vei alimenta senzatia de greata.

– daca ai o calatorie lunga, asigura-te ca ai hrana suficienta la tine, astfel incat sa mananci o data la 2-3 ore.

– daca nu esti sofer, stai pe locul din dreapta fata.

– uita-te pe geam, astfel incat sa constientizezi detaliile traseului.

– cauta in trecut gandurile ce au provocat emotiile negative(pierderea echilibrului interior). Odata identificata problema, incearca sa o elimini(schimba modul de viata, anturajul, job-ul etc).

– consulta un psiholog.

Share Button