Cele mai interesante stațiuni de pe litoralul românesc

Litoralul românesc mărginit de Marea Neagră face parte din principalele atracții turistice ale României. Cu aproximativ 240 de kilometri de coaste, litoralul românesc posedă numeroase stațiuni și plaje care atrag an de an mii de turiști veniți din toate colțurile lumii.

Care sunt deci cele mai interesante statiuni de pe litoralul romanesc?

Mamaia

La cativa kilometri distanta de municipiul Constanta se afla cea mai mare si mai populara statiune de pe litoralul romanesc, Mamaia. Se intinde pe o lungime de 8 kilometri intre lacul de apa dulce din Mamaia si mare. Accesibila cu usurinta din gara Constanta precum si de pe aeroportul international din Constanta, Mamaia are multe de oferit turistilor care aleg sa isi petreaca vacanta aici. Aqua Magic este una din cele mai populare atractii din Mamaia, pe langa plaja de nisip fin.

Eforie Nord – Eforie Sud

Eforie Nord, situat la 14 kilometri distanta de Constanta si Eforie Sud, la 14 kilometri, fondate in jurul anului 1900 sunt poate cele mai vechi statiuni de pe litoralul romanesc si singurele situate pe faleza ce domina marea. Arhitectura lor este dominata de micile hoteluri si numeroasele vile construite in special intre cele doua razboaie, inconjurate de verdeata. Renumele lor drept statiuni curative se datoreaza prezentei lacului Siutghiol, un fost golf marginit de nisip. Acesta, datorita evaporarii apei de-a lungul anilor, este de 8 ori mai sarat decat apa marii. Pe fundul acestui lac se formeaza faimosul namol folosit in clinicile de pe coasta, in special impotriva reumatismului.

Costinesti

Costinesti este o statiune mai mica, frecventata in special de tineri, dezvoltata in apropiere de satul cu acelasi nume, la 31 kilometri distanta de municipiul Constanta.

Neptun si Olimp

Aceasta din urma este considerata drept un cartier al lui Neptun si fomeaza impreuna a doua cea mai mare statiune de pe litoralul romanesc, dupa Mamaia, cu peste 15.000 de locuri de cazare in 38 de hoteluri si vile. O vasta padure de stejar si doua lacuri domina mediul inconjurator. Neptun este in egala masura cunoscuta pentru vilele si resedintele sale de apartament.

Mangalia

Este cea mai meridionala statiune de pe litoral dar si al doilea port din tara la Marea Neagra. Farmecul sau este datorat melanjului de vestigii antice in aer liber cu ambianta portului dar si cu urmele unei prezente otomane trecute. Surse termale locale si namolul  de turba sunt folosite ca tratamente in numeroasele clinici din statiune.

Techirghiol

La fel ca Eforie, Techirghiol este recomandata pentru tratamente si pentru relaxare. Statiunea este cunoscuta pentru calitatile sale miraculoase, curative, pentru namolul sau in special, cel mai utilizat in tratamente dar si pentru apa sarata a lacului.

Cap Aurora

Este cea mai noua statiune de pe litoral si se intinde pe aproximativ 250 de metri latime si 1 kilometru lungime intre statiunile Jupiter la nord si Venus la sud, fara sa existe vreo delimitare de natura geografica.

Saturn are drept principal punct de atractie numeroasele baruri si discoteci (in aer liber, pe plaja sau la ultimele etaje ale hotelurilor de 14 etaje) si plajele in special cea care separa Saturn si Venus.

Timpul frumos si intinderile de nisip auriu si fin sunt doar cateva din motivele care ar trebui sa te convinga sa alegi litoralul romanesc drept destinatie de vacanta in aceasta vara.

Share Button