REVOLTĂTOR! ȘOFER SURPRINS CÂND IGNORĂ CULOAREA ROȘIE A SEMAFORULUI PE DN 11 ONEȘTI – BACĂU, ÎN ZONA LUCRĂRILOR DE LA MĂGURA

Șoferul unui autocamion a fost surprins în timp ce forțează trecerea pe culoarea roșie a semaforului instalat în serpentinele de la Măgura, de pe DN 11 Onești – Bacău. Incidentul s-a întâmplat zilele trecute. 

Lucrările la porțiunea de drum din zona serpentinelor de la Măgura, de pe DN 11 (E 574), care face legătura între Bacău și Onești, sunt în plină desfășurare. Lucrările erau absolut necesare, după ce o parte din drum s-a surpat, împiedicând buna desfășurare a traficului.

Cât timp vor dura lucrările de refacere a porțiunii cu probleme, circulația autovehiculelor se va desfășura pe o singură bandă, alternativ, semaforizat.

Nu toți șoferii acceptă această situație, iar cei mai grăbiți dintre ei ignoră cu bună știință regulile. Este și cazul șoferului autocamionului din fotografia care însoțește acest articol. Deși culoarea roșie a semaforului îl obliga să rămână pe loc, acesta a forțat trecerea. Doar că la jumătate drumului s-a intersectat cu un tir care circula regulamentar din sensul opus.

În fața mastodontului, șoferul grăbit nu a avut alternative și a dat cu spatele cu spatele, permițându-i TIR-ului să avanseze. Manevra i-a iritat vizibil pe ceilalți participanți la trafic. “Un nesimțit! Și câți șoferi de ăștia întâlnești zilnic în trafic! Bine ar fi fost să-l fi lăsat fără permis, poate s-ar fi potolit”, a comentat un șofer.

Cât timp durează lucrările în serpentinele de pe Măgura

„Pe 17 august 2021, DRDP Iași și a semnat contractul având ca obiect „Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, proiect tehnic de execuție, asistență tehnică și execuția lucrărilor pentru punerea în siguranță a obiectivului de pe DN 11, km 168+158-168+295 stânga și podeț pe DN 11, km 168+230”, având o valoare de 3,639 milioane lei fără TVA, cu o durată de execuție de 6 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor.

Constructorul, S.C HOLTEX GRUP INVEST S.R.L. și-a exprimat angajamentul finalizării lucrărilor în cel mai scurt timp posibil, astfel încât respectivul sector de drum să poată fi readus la starea inițială, în condiții optime de siguranță pentru participanții la trafic. În acest sens, DRDP Iași lansează un apel la înțelegere din partea conducătorilor auto, cu recomandarea de a circula cu atenție și cu respectarea semnalizării instituite în zona afectată”, a transmis CNAIR.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *