Reteta: Vinete impanate cu sos

O reteta cu legume diverse foarte apetisanta sunt vinetele impanate

Ingrediente:

– 6 vinete potrivite,
– 4 cepe,
– un morcov,
– un patrunjel,
– 1/2 telina, 1 ardei gras, 1/2 varza, 6 catei de usturoi, frunze si cozi de telina, 2 linguri de ulei.

Pentru sos:

– 2 linguri de bulion sau 300 grame rosii,
– o lingurita de faina,
– o lingura de ulei,
– o lingurita de zahar,
– sare.

Mod de preparare:1

Se aleg vinete proaspete, mai mici.2

Se taie capatul dinspre coada, apoi cu un cutit mic se fac patru despicaturi in lungime, fara a patrunde prea adanc.3

Se tin circa 10 minute in apa clocotita.4

Se scot, se sareaza, se asaza una langa alta pe un fund de lemn, iar deasupra se pune alt fund cu greutati pe el.5

Se lasa astfel la teasc o jumatate de ora, sa se scurga si sa iasa amareala din ele. Intre timp se taie ceapa pestisori si se rumeneste in ulei.6

Se taie ca fideaua tot zarzavatul si se prajeste de asemenea in ulei.7

Cand zarzavatul s-a inmuiat, se umplu vinetele prin despicaturi, adaugand si cate un fir de usturoi, se leaga cu frunze de telina oparite si se asaza intr-o cratita.8

Daca mai ramane zarzavat, se pot umple si cativa ardei grasi, care se asaza printre vinete.9

Se face un sos din putin ulei, bulion sau cateva rosii date prin sita, sare, piper, o lingurita de zahar si faina.10

Se toarna sosul in cratita si se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, o jumatate de ora.

Mod de servire:

Mancarea de vinete impanate cu sos se serveste rece.

Share Button