Rețetă tradițională de varză acră cu sos de roșii. Trucul gospodinelor pentru un gust desăvârșit

Unul dintre alimentele de bază ale sezonului rece, varza acră poate fi folosită în multe rețete. Astfel, vă punem la dispoziție o rețetă tradițională de varză acră cu sos de roșii, numai bună pentru a vă surprinde invitații cu ceva gătit simplu și delicios.

Rețetă tradițională de varză acră cu ciuperci

Îndrăgită de foarte mulți români, varza acră călită, pe lângă faptul că este foarte gustoasă, poate fi combinată în mai multe feluri de către gospodine și are și efecte benefice asupra sănătății, reglând flora intestinală și digestia. Avizi după rețetele pregătite de către părinții sau bunicii noștri atunci când eram mici, încercăm să reproducem acea mâncare gustoasă însă nu ne iese de fiecare dată.

Asta nu înseamnă că nu putem încerca din nou până ne iese ca la carte. O rețetă gustoasă pe care o putem încerca este varza acră cu sos de roșii și ciuperci. În general, varza acră se îmbină foarte bine cu diverse legume atunci când este gătită, dintre acestea amintind ardeii, morcovii, roșiile și cartofii. Pentru a prepara varză acră cu sos de roșii, este nevoie de:

  • 1 kg varză acră, scursă;
  • 500 gr ciuperci champignon albe și brune;
  • 2 cepe;
  • 3-4 căței de usturoi;
  • 250 gr pastă de roșii;
  • piper și boia de ardei afumată;
  • 1 crenguță de cimbru;
  • 1 fir de mărar uscat cu floarea din dotare;
  • 2 foi de dafin.
Varza acră împreună cu ciupercile și sucul de roșii se bagă la cuptor pentru o oră.
Varza acră împreună cu ciupercile și sucul de roșii se bagă la cuptor pentru o oră.

Mod de preparare

Pentru a putea prepara gustoasa rețetă, se începe prin a toca foarte subțire varza acră, după care trebuie ținută în apă pentru aproximativ 15 – 20 de minute, în funcție de cât de sărată sau acră este. Varza este ținută apoi într-o sită pentru a se scurge, timp în care se prepară următoarele ingrediente.

Ceapa și usturoiul de curăță și se toacă după care se călesc, un cătel de usturoi păstrându-se pentru mai târziu. Când ceapa devine aurie, se adaugă ciupercile feliate anterior și se amestecă bine la foc iute până lasă suc în tigaie, după care se lasă la foc încet pentru a fi pătrunse. Se adaugă sucul de roșii si se fierbe împreună cu celelalte ingrediente pentru câteva minute la care se adaugă varza acră și două foi de dafin.

Se amestecă toată compoziția, pe foc pentru alte 8 – 10 minute, după care se îndepărtează foile de dafin. La baza unui vas termorezistent se adaugă 2 crenguțe de cimbru și un fir de mărar uscat peste care se pune compoziția și se bagă la cuptor pentru o oră la foc mic sau mediu. La final se adaugă cățelul de ustoroi rămas și răzuit.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *