Rețetă tradițională de saramură de pește. Trucul pentru un gust autentic românesc

Multe gospodine caută cu disperare o rețetă tradițională de saramură de pește. Pentru a obține un rezultat perfect, există un truc pentru un gust autentic românesc. Odată cumpărat peștele tot ce trebuie să faceți este să respecte câțiva pași. Odată străbătuți, veți obține o saramură perfectă pentru orice eveniment.

O rețetă ideală de saramură de pește

Puțini sunt românii, care ar refuza o saramură de pește. La fel de puține sunt locurile în care găsești un astfel de produs preparat după toate standardele tradiționale. De aceea, ne-am gândit că nu ar fi rău să vă oferim câteva ponturi pentru a obține o saramură perfectă.

Ingredientele pentru un asemenea preparat trebuie alese cu grijă. Așa că citiți cu atenție de ce aveți nevoie. Nu neglijați nimic. E important să aveți tot ce vă trebuie pentru mâncarea perfectă:

Ingrediente pentru prepararea peștelui:

  • 1 kg de peşte (crap, novac, roşioară, caras, plătică etc)
  • sare
  • piper măcinat
  • ulei pentru prăjit
  • în cazul în care-l veți prăji în tigaie, aveți nevoie și de mălai
O reteta traditionala de saramura de peste
O reteta traditionala de saramura de peste

La prepararea saramurii de pește aveți nevoie de:

  • 3 roşii mari şi zemoase
  • 1 ardei gras
  • 2 ardei kapia
  • 2 ardei bulgăreşti
  • 200 ml suc de roşii sau 50 g pastă concentrată
  • sare, piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • o crenguţă de cimbru
  • 1 căpăţână de usturoi

Mod de preparare al rețetei tradiționale de saramură de pește

Ideal ar fi ca legumele să fie coapte pe o plită. Roșiile și ardeii se aruncă pe plită și se coc bine. Câțiva căței de usturoi se vor pisa alături de un praf de sare grunjoasă și de ulei. După ce ați terminat operațiunea, trecem la următorul pas. Curățați bine peștele și îl tăiați în bucăți mai mici, în cazul în care vorbim despre o rasă mai mare. Aruncați pe bucățile de pește piper și sare, după care le tăvăliți prin pesmet și le așezați în tigaia bine încinsă.

În paralel, pe un ochi de aragaz, puneți la fiert o oală în care se află un litru de apă. Până să dea în clocot, adăugați sare. Cam două lingurițe. Apoi puneți dafinul și cimbrul. Așteptați ca întreg lichidul condimentat și aromat să fiarbă după care treceți la următorul pas.

Puneți în oală sucul de roșii, ardeiul și roșiile coapte. Un sfert de ceas trebuie lăsat totul la fiert. Apoi opriți focul și adăugați pasta de usturoi. După ce ați omogenizat tot ce se află în oală, adăugați peștele prăjit. Întreaga compoziție se mai lasă la fiert vreme de 10 minute. Se oprește focul și lăsați delicioasa mâncare să se odihnească preț de câteva minute. Nu multe. Rețeta tradițională de saramură de pește trebuie servită caldă. De preferat cu mămăligă tare și coaptă în prealabil. Asta e o opțiune, pentru că saramura tradițională de pește e bună oricum.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *