Rețetă prăjitură cu morcov și mere, extrem de pufoasă și gustoasă. Învață s-o prepari ca la mama acasă

Ai poftă de ceva bun? Ai musafiri care îți vin în vizită? Reteta asta de prăjitură cu morcov și mere va face deliciul oaspeților tăi. Se prepară imediat.

Morcovul și merele sunt vedete în sezonul tomnatic. Și dacă tot e toamnă, atunci merită să încerci o rețetă delicioasă și rapid de făcut. Prăjitura cu morcov și mere este nelipsită de pe mesele românilor. Iată care sunt ingredientele necesare.

  • 1 cana morcov ras pe razatoarea mare
  • 1 cana mar ras pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar (aprox 250 gr)
  • 1 cana ulei
  • 100 g stafide
  • 3 cani faina cernuta (aprox 800-900 gr)
  • zeama si coaja de la o portocala
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
Rețetă prăjitură cu morcov și mere, extrem de pufoasă și gustoasă. Învață s-o prepari ca la mama acasă

Rețetă prăjitură cu morcov și mere, extrem de pufoasă și gustoasă. Învață s-o prepari ca la mama acasă

Rețetă prăjitură cu morcov și mere. Mod de preparare

Pentru început, amestecă uleiul cu zahărul. Apoi, adaugă, pe rând, morcovul, mărul, scortișoara, sucul și coaja de la portocală și faina cernută. Amestecă-le pe toate cu praful de copt, stafidele și esența de rom.

Mai apoi, pregătește o tavă și unge-o cu ulei. Tapetează bine cu faină. Toarnă compoziția omogenizata bine. La final, pune tava în culptorul încins dinainte vreo 45-60 min. Testati cu o scobitoare pentru a vedea daca este coaptă.

După ce se coace prăjitura, scoate-o din tavă și las-o să se răcească. Orneaz-o cu zahăr pudră, la final, și gata. Desertul tău este gata de servit. Poftă bună!

Rețeta de plăcintă cu mere, ca la bunica acasă. Ingredientul care schimbă tot

Și dacă tot am vorbit despre mere și faptul că este sezonul lor, vă mai prezentăm încă o rețetă perfectă pentru mesele festive și nu numai, potrivite perioadei în care ne aflăm.

  • 1 pachet de foi subțiri de plăcintă (16 foi)
  • 600 g mere gata curățate (cca. 800 g mere întregi)
  • 150 g nucă
  • 150-250 g zahăr
  • 100 g unt topit sau ulei (dacă țineți post)
  • scorțișoară
  • coajă rasă de lămâie
  • zahăr vanilat

Se iau mere dulci-acrișoare, se spală și se lasă în coajă. Se dau pe răzătoare mare și se stoarce zeama în pumni. Se așează într-un recipient și se adaugă o linguriță de scorțișoară măcinată peste ele.

Se iau apoi nucile și se prăjesc pentru puțin timp într-o tigaie. Se lasă la răcorit ți se mărunțesc cu robotul. Se amestecă nucile cu zahărul.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *