Reteta: Dovlecei cu sos alb

Mancarea de dovlecei cu sos poate fi pregatita in diverse variante: cu smantana, cu sos de rosii sau cu sos alb.

Iata o reteta clasica de dovlecei cu sos alb:

Ingrediente:

– 6 dovlecei mijlocii,
– 2 litri apa,
– sare,
– o lingura de unt,
– o lingura de faina,
– o ceasca de lapte,
– 2 linguri de branza rasa.

Mod de preparare:1

Se rad dovleceii de coaja, se rad apoi pe o razatoare cu gauri mari, astfel incat sa iasa lungi, ca taiteii.2

Se fierb putin in apa clocotita, potrivita de sare.3

Cand sunt aproape fierti, se scurg prin strecuratoarea de macaroane.4

In acest timp se face un sos alb din faina si unt, stins cu lapte (sau cu zeama de la dovlecei), se amesteca cu dovleceii si cu branza rasa.5

Se asaza intr-o forma si se dau la cuptor sa se rumeneasca.

Mod de servire:

Dovleceii cu sos alb pot fi serviti alaturi de friptura de pasare pregatita la cuptor.

Share Button