Reteta de post: Pilaf cu ardei

Pentru ca ardeiul este leguma care predomina in aceasta reteta de post, acest orez cu legume poate fi numit pilaf cu ardei.

Ingrediente:

– 6 ardei grasi,
– o ceapa,
– o ceasca de orez,
– 2 cesti apa,
– 3 linguri ulei,
– o lingura bulion sau 4 rosii,
– sare, piper.

Mod de  preparare:1

Se toaca ceapa marunt si se prajeste cu doua linguri de ulei.2

Se alege orezul, se spala, se usuca si se amesteca cu ceapa, cand aceasta s-a topit fara sa se rumeneasca.3

Intre timp se taie ardeii grasi ca fideaua si inabusiti in ulei.4

Se asaza in cratita cu orezul, se adauga rosiile fara coaja si fara seminte, sau o lingura de bulion si doua cesti de apa.5

Se potriveste de sare si de piper si se da la cuptor pana scade apa, iar orezul este potrivit de fiert.

Mod de servire:

Se serveste mancarea racorita. La fel se face cu arpacas, muiat insa din ajun ca sa fiarba mai repede. Se adauga si putin marar tocat.

Share Button