Rețetă cu pere caramelizate, cel mai bun desert al toamnei. Ingredientul secret care le face cu adevărat irezistibile

Rețetă cu pere caramelizate, cel mai bun desert al toamnei. Ingredientul secret care le face cu adevărat irezistibile. Punem pariu că vrei să-l încerci. E gata în 30 minute. Cum se prepară.

Rețetă cu pere caramelizate. Ingrediente

Toamna asta se numără deserturile. Dacă ai poftă de ceva bun și care se prepară repede, îți recomandăm o rețetă cu pere caramelizate, considerat cel mai bun desert tomnatic, perfect pentru sezonul ploios. Se pregătește imediat, în maxim jumătate de oră.

Preparatul ales de noi este aromat, gustos și sățios. Ce vrei mai mult de atât? Rețeta asta îi va impresiona pe părinții, copii, soțul și prietenii tăi, cât ai clipi. Acum că ți-am atras atenția, hai să îi dăm bătaie. Ai nevoie de:

  •  1 litru lapte
  • 8-10 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 3 linguri zahar

Dacă vrei ca musafirii sau apropiații tăi să fie impresionați, folosește-te de ingredientele astea, pentru a face o servire impecabilă a desertului:

2 pere
100 g unt
2 lingurite zahar
100 ml lichior fructe
Rețetă cu pere caramelizate. Mod de preparare
Prima dată, pune laptele la fiert. Când aproape dă în clocot, diminuează focul și toarnă grișul în ploaie. Fierbe compoziția la foc mic și amestecă continuu circa 20 de minute, până e gata fiert grișul. Mai departe, scoate compoziția de pe foc. Adaugă zahărul și zahărul vanilinat.


Rețetă cu pere caramelizate, cel mai bun desert al toamnei. Ingredientul secret care le face cu adevărat irezistibile
Pune, apoi, grișul în castroane mai mici sau cupe, pe care le pui la rece. Pentru servire, perele se taie felii pe lung și se pun în tigaie cu untul.

După ce le întorci pe ambele părți, după ce au devenit moi, toarnă zahărul până se caramelizează siropul. Scoate tigaia de pe foc și pune lichiorul, care se aprinde cu un chibrit. Trebuie să îl lași să ardă, până se consumă flacăra.

Vezi și Rețeta pentru cel mai delicios gem de prune. Trucul nebănuit care te ajută să obții desertul perfect pentru toamnă

Dacă vrei câteva trucuri pentru ornare, adaugă semințele de la o păstaie de vanilie când pui laptele la fiert. Aroma lor puternică va da un parfum deosebit desertului cu griș. Dupa ce au fiert, pot fi date deoparte. Mai poți servi grișul cu scorțișoară sau dulceață de vișine.

Desertul tău e gata. Îl poți servi la masă. Poftă bună!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *