Rețetă ciorbă de cartofi cu scăriță și zeamă de varză. Un preparat tradițional, extrem de iubit de români

Se știe că poporul român este un popor de gurmanzi. Deși majoritatea consideră că a fi gurmand, înseamnă a mânca mult, ei bine înseamă a cunoaște bine preparatele și locurile unde se mănâncă bine. Astăzi am ales ca preparat o ciorbă de cartofi cu scăriță și zeamă de varză pentru a detalia cum se prepară.

Rețetă ciorbă de cartofi cu scăriță și zeamă de varză

Ciorba reprezintă un aliment bine echilibrat din punct de vedere nutritiv. Totodată cu ciorba nu poți greși nici în sănătate dar nici pentru siluetă. Combinația de legume indiferent că sunt făinoase sau leguminoase, împreună cu carnea și smântână, aduce o parte din nutrienții zilnici necesari organismului. Nu cauzează nici probleme de digestie, deci, numai bun de a recomanda o rețetă de ciorbă de cartofi cu scăriță și zeamă de varză.

Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

  • 700 scarita-900 gr
  • 2 morcovi
  • 2 capia
  • 2 patrunjei
  • 2 pastarnaci
  • 1 telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • leustean uscat
  • cimbru romanesc
  • 1 foaie de dafin
  • boia
  • pasta de rosii
  • piper boabe
  • 1 l de zeaama de varza pusa treptat
  • 1 kg cartofi mici

În continuare, vom afla modul de preparare al acesteia. Astfel, se curăță  legumele după care se toacă după preferință. Cartofii taiati cubulete, se pun în apă să nu oxideze. Se călește ceapa după care se adaugă ardeiul și morcovul. Într-o oală se pune scărița la fiert, dupa care se adaugă legumele în aceeași oală, împreună cu cartofii și condimente. Atenție, sarea nu se adaugă acum! După ce legumele au fiert, se pune 1/2 din verdeața tocată și zeama de varză încălzită. Zeama trebuie pusă treptat și gustat pentru a nu fi prea sărat. Pasta de roșii dizolvată se adaugă împreună cu verdeața rămasă, după care se acoperă oala cu un capac.

Aceleași ingrediente, o altă metodă

O altă metodă de a realiza aceasta ciorbă este să porționăm carnea, să o clătim, după care trebuie pusă la fiert. Se toacă mărunt ceapa, păstârnacul, și rădăcina de pătrunjel. Se adaugă în ciorbă atunci când carnea este pătrunsă. Dacă nu aveți zeamă de varză, puteți adăuga borș, care trebuie fiert în prealabil până dă în clocot de câteva ori. Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se adaugă la ciorbă la un interval de 5-10 minute după ce borșul a fost adăugat. Ulterior se adaugă și ardeiul, cimbrul și se adaugă sare după gust. La sfârșit, după ce focul a fost stins, se adaugă pătrunjelul.

Poftă-buna!

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *