Reteta: Chiftele de vinete coapte cu sos de rosii

O reteta de vara cu legume care are o aroma deosebita sunt chiftelele de vinete coapte asezonate cu sos de rosii.

Ingrediente:

– 3 vinete mijlocii,
– 2 oua,
– 2 linguri de faina,
– sare, piper,
– 3 linguri de ulei.

Mod de preparare:1

Se coc vinetele, se curata si se asaza pe un fund inclinat sa se scurga.2

Se toaca si se amesteca cu doua oua, sare, piper si faina, astfel incat compozitia sa fie mai mult moale.3

Se iau cu lingura din compozitie si se da drumul chiftelelor in ulei incins, prajindu-le pe ambele parti.4

Separat se fierb rosiile, se trec prin sita si se amesteca cu putina ceapa prajita.5

Se adauga sare si o lingurita de zahar. Se tine sa dea cateva clocote.6

Se asaza chiftelele in sosul de rosii si se lasa pe marginea masinii sa fiarba foarte incet, ca sa nu se sfarame.

Mod de servire:

Chiftelele de vinete astfel preparare se servesc calde sau reci.

Share Button