O reteta rapida si deliciosa! Vinete umplute cu legume

Ingrediente:

( pentru 2 portii)

1 vanata proaspata

1 dovlecel,

1 ardei gras sau gogosar,

1 ceapa,2 rosii,

4 catei de usturoi

sare,piper macinat,boia iute

ulei de masline

Mod de preparare:

Vinetele se taie in jumatate ,pe lungime ( fara sa indepartam codita)

Se prajesc in ulei ,cate 5 minute pe fiecare parte .Se scot pe un gratar sau hartie absorbanta.

Intre timp ,preparam umplutura : ceapa,ardeiul,dovlecelul,usturoiul ,rosiile curatate de coaja ,se toaca in cuburi mici .Se scoate miezul de la vinete si se toaca marunt.Toate legumele  se trag la tigaie in 2 linguri de ulei de masline. Se condimenteaza cu sare,piper si putina boia iute. Se tin pe foc sa scada putin sucul de la rosii.

Intr-un vas termorezistent se aseaza jumatatile de vinete si se umplu cu legume.

Se dau vinetele umplute la cuptor pentru 30 minute.Se servesc cu patrunjel proaspat.

Pofta buna!

Share Button