Cum sa faci lasagna cu fasii de dovlecei

Daca doriti sa reduceti consumul de carbohidrati si sa beneficiati de o masa sanatoasa si hranitoare, inlocuiti foile de paste din lasagna cu fasii de dovlecei, dupa cum urmeaza:

Ingrediente:
• 2 dovlecei mari;
• 1 lingura de sare grunjoasa, de mare sau de Hymalaya;
• 1 1/2 lingurita de piper negru macinat;
• 1 ardei gras verde, maruntit;
• 1 ceapa maruntita;
• 2 cutii de piure de rosii;
• 3 catei de usturoi, maruntiti;
• 2 linguri de busuioc proaspat, maruntit;
• 1 lingurita de oregano proaspat, maruntit;
• 1 ou batut;
• 1 cutie de branza ricotta, cu continut scazut de grasime;
• 200 g de mozarella razuita;
• 200 g de parmezan razuit;

Mod de preparare:1

Preincalziti cuptorul la 170ºC si ungeti cu ulei o tava non-aderenta de 22cm x 28cm.2

Spalati dovleceii, taiati-le capetele si feliati-i, subtire, pe lungime, cu ajutorul unui cutit sau a unui curatator de legume.3

Asezonati feliile de dovlecel, pe ambele parti, cu sare si piper si puneti-le pe o farfurie curata.4

Turnati putin ulei de masline intr-o tigaie mare si puneti-o la incalzit, la foc mediu, timp de 1-2 minute.5

Prajiti feliile de dovlecel, in ulei de masline, timp de cateva minute, pe ambele parti, pana capata o culoare aramie si scoateti-le pe o farfurie curata.6

Faceti sosul de rosii. Puneti ulei de masline intr-o tigaie mare si adaugati usturoiul, ardeiul verde si ceapa marunite. Adaugati piureul de rosii si permiteti legumelor sa fiarba la foc mediu, timp de 5 minute. Adaugati busuioc, oregano, sare si piper.7

Reduceti focul la mic si lasati sosul sa fiarba timp de o ora.8

Amestecati bine branza ricotta cu oul batut, intr-un bol.9

Luati sosul de rosii de pe foc si lasati-l sa se raceasca timp de jumatate de ora. Turnati-l, apoi, intr-un blender si pasati-l, pana obtineti o consistenta fina si matasoasa.10

Asamblati lasagna cu fasii de dovlecel, ca pe una obisnuita cu foi de paste:
o Intindeti jumatate din sosul de rosii pe fundul tavii unse cu ulei.
o Adaugati un strat de fasii de dovlecel ( folositi jumatate din cantitate).
o Intindeti amestecul de ricotta si oua peste dovlecel ( folositi jumatate din cantitate).
o Presarati 100g de mozarella razuita.
o Repetati pasii de mai sus, folosind cantitatile ramase din ingrediente.
o Presarati parmezanul de-asupra si acoperiti tava cu folie de aluminiu.11

Coaceti lasagna acoperita timp de 45 de minute.12

Indepartati folia de aluminiu dupa 45 de minute si mariti temperatura cuptorului la 180ºC, lasand lasagna la copt inca 15 minute.13

Lasati lasagna la racit timp de 5 minute, inainte de a o servi, cu o salata la alegere.

Share Button