Cum sa faci ardei fripti umpluti cu feta

Astazi iti prezentam o reteta cu origini grecesti: ardei fripti umpluti cu feta! Sa nu ai nicio ezitare: iti garantam ca aceasta combinatie e foarte gustoasa!

Ingrediente:

– 6 ardei verzi (lungi-ascutiti);

– 200 grame de branza feta maturata;

– 2 linguri de ulei extravirgin de masline;

– oregano uscat.

Mod de preparare:

– taie ardeii in zona coditei, ca un capac.

– curata ardeii de cotoare si scutura-i sa cada toate semintele.

– umple ardeii cu bucatele de branza pe care le vei impinge cu degetul pana spre varf.

– indeasa capacele decupate, pentru ca branza sa nu curga.

– incinge tigaia grill la foc pentru maximum 5 minute. Da focul la mediu.

– coace ardeii pe ambele parti pana se rumenesc si se inmoaie (cam 10 minute pentru fiecare. Daca ardeii sunt mari. nu s-au copt de tot si incep sa fumege in tigaie, muta tigaia in cuptorul incins la 220 grade, pentu inca 5-10 minute. Varianta – poti praji ardeii in ulei de masline pana se rumenesc frumos pe toate partile

– scoate ardeii intr-un vas adanc si acopera-i cu folie de aluminiu. Dupa 5 minute, curata-i de coaja.

– asaza-i pe un platou, stropeste-i cu ulei de masline si presara oregano uscat.

Se servesc calzi. Pofta buna!

Share Button