Cornulete cu gem si nuca. Cum sa le prepari acasa pentru a-ti aminti de copilarie

Cu siguranta iti mai amintesti de desertul copilariei, pe care parintii, dar mai ales bunicii, il preparau atat de des. Cornuletele cu gem si nuca erau preferatele copiilor de pretutindeni. Le poti prepara si tu acasa, din ingrediente simple, pentru a retrai acele momente.

Ingrediente pentru cornulete cu gem si nuca: 

  • 225 gr faina alba 
  • 45 gr faina
  • 150 gr smantana acra
  • 180 gr unt rece 
  • 1 ou 
  • sare
  • gem (orice gem, dupa preferinte)
  • nuca
  • zahar pudra

Cum se prepara cornuletele cu gem si nuca

Amesteca faina cu untul pana la omogenizare. Adauga smantana, sarea si oul si framanta foarte bine pana obtii un aluat omogen. Imparte aluatul in patru si inveleste-l in foli de plastic. Da aluatul la frigider pentru cateva ore.

Intre timp curata nuca si tai-o cat mai marunt. Amesteca nuca cu gemul. Lasa nuca sa absoarba lichidul din gem cat timp aluatul mai sta la frigider.

Intinde aluatul subtire si taie-l in triunghiuri egale. Pune gem cu nuci pe fiecare triunghi si ruleaza cornuletele. Asazale in tava tapetata cu hartie de copt si coace-le timp de 15-7 minute la 200 de grade.

Cand sunt gata, tavaleste-le prin zahar pudra, cat inca sunt fierbinti si asaza-le pe un gratar pana se racesc. 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *