Ciuperci umplute cu costita

Ciupercile umplute cu costita se servesc sub forma de aperitiv cald. Ciupercile umplute cu costita au un gust irezistibil si arata spectaculos pe frunze fragede de salata. Acest aperitiv imbina perfect gustul proaspat al ciupercilor cu cel bogat al costitei.

Ingrediente:

usturoi uscat3 catei

piperceapa alba2 bucati

ou2 bucati

ciuperci1 kg

cascaval250 g

costita porc150 g

sunca de praga

200 gsareulei de floarea-soarelui

Mod de preparare:

Ciupercile se curata, se spala, apoi li se rup coditele;

Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste;

Costita si sunca se toaca, apoi se adauga peste ceapa:

Separat se fierbe un ou, se curata si se taie marunt;

Se face un mujdei de usturoi;

Dupa ce s-a rumenit putin ceapa su sunca si costita, se adauga oul fiert, oul crud si mujdeiul;

Cu acest amestec se umplu ciupercile, se asaza in tava, cu coditele drept garnitura, se stropesc cu ulei si se introduc la cuptor cca 30 de minute:

Cand sunt aproape rumenite, se presara cascavalul ras si se mai lasa inca 5 minute.

Pofta buna!

Share Button