Ciorbă de perișoare a la grec. Foarte gustoasa, ciorba la care nu poți refuza și a doua porție

Pentru cine nu a mancat niciodata ciorba de perisoare a la grec, trebuie sa stie ca este absolut delicioasa si ca merita 100% sa o prepari.

Ai nevoie de putine ingrediente in plus, fata de ciorba clasica si merita din plin! Iata de ce ai nevoie si cum se prepara:

Ingrediente:

500 g carne tocată amestec,

1 ceapă mare,

150 gr orez,

1 morcov,

1 ardei capia,

1 păstârnac,

1 cartof mare,

pătrunjel proaspăt,

un praf de cimbru uscat,

4 gălbenuşuri,

200 ml lapte dulce,

200 ml smântână de gătit,

oţet, sare, piper, ulei.

Mod de preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.

Carnea se amestecă cu sare, piper, orez, cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă. Când sunt aproape fierte se adaugă morcovul şi păstârnacul rase şi cartoful şi ardeiul tăiate cubuleţe.

Se lasă să fiarbă totul la foc potrivit.

Când legumele şi carnea sunt gata, se drege ciorba cu oţet, sare, piper şi gălbenuşurile amestecate cu laptele şi smântâna de gătit ( acestea se aduc la aceeaşi temperatura adaugând zeamă fierbinte de ciorbă).

Se fierb împreună doar un minut, după care se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată.

Pofta buna!

Share Button