Ciorba de fasole cu costita afumata

Ciorbă de fasole cu costiţă afumată – rețetă tradițională românească (mai exact ardelenească) pe care, dacă o faci după pașii de aici, te va lăsa să călătorești înapoi în timp, în bucătăria bunicii. Spor la treabă și… poftă bună!

Timp de preparare: 40 min

Timp de gatire: 0 min

Gata in: 40 min

Ingrediente:

500 g fasole

200 g costiţă afumată

500 ml suc de roşii

o ceapă roşie

1 legatura ceapă verde

2 legaturi mărar

2 legaturi pătrunjel

3-4 legaturi ulei de floarea-soarelui

2 ardei capia

1 lingurita boia dulce

Mod de preparare:

Alege fasolea, apoi pune-o de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă.

Dimineaţa scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apă care se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele.

Separat, curăţă ceapa şi ardeii şi taie cubuleţe. Dă la călit câteva minute în puțin ulei. Apoi adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă. Lasă să fiarbă, la foc mic.

După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil). Condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.

Pun să se rumenească bucăţile de costiţă. Scoate-le, taie-le cubuleţe şi pune-le în ciorba de fasole.Ciorbă de fasole cu costiţă afumată se serveşte ornată cu mărar şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi boia.

Pofta buna!

Share Button