Cea mai gustoasă friptură de porc, gata în jumătate de oră – Metoda de gătire este genială

Friptură gustoasă de porc, gata în jumătate de oră – Metoda de gătire este genială

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc
  • 3 linguri miere
  • 3 linguri ulei
  • 1 lămâie
  • 45 g zahăr
  • 3 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar
  • 1 linguriță cimbru
  • 1 l apă
  • 45 g sare

Mod de preparare:

1. Într-un vas, adăugăm apa, zahărul și sarea. Amestecăm bine.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem carnea de porc, pe urmă o așezăm în vasul cu apă. O lăsăm 45 de minute.

3. Într-un bol separat, pregătim sosul. Adăugăm usturoiul tăiat mărunt, sucul de lămâie, mierea, cimbrul, uleiul și muștarul. Amestecăm totul foarte bine, până la omogenizare.

4. Așezăm carnea de porc într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, turnăm sosu pregătit anterior. Coacem la temperatura de 190 de grade, timp de 30 de minute.

Pofta buna!

Share Button