Cea mai bună ciorbă pentru slăbit! Cei care au încercat-o au mărturisit că e cea mai eficientă dieta

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 20 min
Timp de gatire: 40 min
Gata in: 60 min

Ingrediente:

1 varză acră medie,

1 morcov,

1 ceapă,

2 cartofi,

1 rădăcină păstârnac,

1 lingurita cimbru uscat,

2 roşii în bulion,

1/2 litru zeamă de varză,

1 lingura ulei

Mod de preparare:

Ciorbă de varză – IDEALĂ PENTRU CURE DE SLĂBIRE LENTE, DAR SĂNĂTOASE!

1. În funcţie de cât este de sărată varza, aceasta se lasă la desărat în apă rece cu o seară înainte sau doar pentru câteva ore. Apoi se taie fideluţă.

2. În oala de fiert ciorba, se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt, morcovul trecut pe răzătoarea cu ochiuri mari, la fel şi păstârnacul. Se lasă puţin să se înmoaie şi se adaugă varza şi cartofii cubuleţe. Se pune apă în funcţie de cât de groasă vrei să iasă ciorba şi se lasă la fiert.

3. Se adaugă roşiile fără pieliţe, zeama de varză şi se mai lasă să dea un clocot. Se presară cimbrul uscat şi se stinge focul.

Varza este unul dintre cele mai comune si banale ingrediente, prezenta deseori pe masa noastra sub forma de salata ori in diverse mancaruri gatite si laudata de nutritionisti.

Apartine familiei cruciferelor (inrudita cu broccoli si conopida), fiind o leguma care aduce numeroase beneficii organismului.

Culoarea mov-rosiatica se datoreaza PH-ului solului, dar si pigmentilor atribuiti antocianinelor, prezente in varza. Iata cateva dintre beneficiile verzei rosii:

1. Este un aliment ideal in dietele de detoxifiere sau in incercarea a da jos kilogramele in plus.

Intr-o cana de varza rosie rasa avem doar 22 kcal si 1gr de proteine, asa ca nu ezita sa mananci varza in salate alaturi de rosii si castraveti.

Pentru versiunea de detoxifiere prepara-ti salata de varza cu ulei extravirgin de masline (in loc de ulei de floarea-soarelui) si cu suc de lamaie (in loc de otet).

2. Varza rosie este o sursa excelenta de vitamina C, intr-o cana rasa de varza rosie gasim 70% din necesarul zilnic al acestei vitamine, atat de importanta pentru buna functionare a organismului.
varza rosie

3. Te ajuta sa iti mentii ochii si pielea sanatoasa, deoarece are in compozitie o cantitate importanta de vitamina A (o cana de varza contine 20% din necesarul zilnic).

4. Varza rosie este un aliment care detoxifica organismul, deoarece contine antioxidanti pretiosi precum flavonoizi, responsabili de culoarea intensa a legumei.

Antioxidantii scad riscul aparitiei cancerului, lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi si protejeaza contra stresului oxidativ.

Antioxidantii din varza isi pastreaza calitatile chiar si daca o gatim la temperaturi inalte, asa ca profita de acest aliment ieftin si in mancaruri preparate termic.

5. Reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, datorita continutului ridicat de antocianine, antioxidanti valorosi care se afla intr-o concentratie mai mare in varza rosie decat in multe alte alimente.

6. Varza este o sursa ideala de fibre alimentare (intr-o cana de varza rasa avem 1,5gr de fibre) care te ajuta sa mentii o digestie sanatoasa. V

arza este una dintre cele mai vechi legume consumate de oameni. Originara din China, unde era cultivata in urma cu 4.000 de ani, ea a fost adusa in Europa in secolul al V-lea I.Hr.

Pofta buna!

Share Button