Prietenia sub bandajul timpului

De-a lungul timpului, imaginea unei prietenii a fost conturată cu ajutorul unor importante caracteristici, precum încrederea, respectul, înțelegerea sau ajutorul.

Lista poate continua mult și bine cu alte zeci de adjective pe care le putem folosi pentru a defini o prietenie. Însă, prefer să mă opresc doar la acestea patru, și eventual, să te las pe tine să îți imaginezi restul. În ciuda faptului că prietenia nu reprezintă prima relație pe care o formăm cu persoanele care ne înconjoară, aceasta va rămâne întotdeauna una dintre cele mai importante legături între oameni. Lasă-mă să îţi prezint prietenia sub bandajul timpului.

O relație de prietenie ne oferă posibilitatea de a decide pe cont propriu persoanele pe care le dorim în viața noastră și modalitățile prin care suntem dispuși să le oferim acestora suportul și susținerea de care au nevoie. Aceste persoane se confruntă cu propriile gânduri negative și trec prin propriile lor momente dificile, exact ca tine. Ele au propriile visuri, idealuri, ambiții și scopuri pe care își doresc să le atingă, exact ca tine.

Pentru a consolida o prietenie adevărată, trebuie să găsim puterea de a înțelege câteva lucruri care pot avea atât efecte pozitive, cât și efecte negative asupra ambelor personaje ale poveștii.

Din propria experiență, îți pot spune că nu e ceva ușor de făcut. M-am împiedicat adesea de obstacole pe care nu eram sigură că le voi depăși cu brio, însă mi-am dat silința și am început să învăț încetul cu încetul ce înseamnă să construiești ceva de la zero, să construiești ceva de neprețuit, precum aceste prietenii despre care vorbim acum.

Abundența lucrurilor pe care le aveți în comun nu este nici pe departe unul dintre factorii favorizanți în ceea ce privește dezvoltarea unei prietenii.

Ce-i drept, și lucrurile în comun își au rostul lor și propria importanță, însă nu trebuie să neglijăm propriile hobby-uri sau pasiuni doar pentru a găsi cât mai multe activități comune. Deși timpul petrecut alături de prieteni este important, timpul petrecut alături de tine însuți trebuie să rămână una dintre priorități. Este timpul tău, timp care contribuie la dezvoltarea ta personală în diverse planuri, având ca destinație finală transformarea eului tău din prezent într-o versiune îmbunătățită a persoanei tale.

Ajutorul reciproc în cadrul unei prietenii reprezintă unul dintre cele mai bune moduri pentru a întări acest tip de relație.

Atât tu, cât și prietenul tău, vă veți împiedica în viață de o mulțime de lucruri care vă vor cauza probleme, mai mici sau mai mari. Trebuie să fiți destul de puternici încât să depășiți aceste dificultăți și destul de conștienți încât să realizați că aceste dificultăți pe care sunteți nevoiți să le confruntați pot fi depășite atât împreună, cât și pe cont propriu.

Trebuie să ne împăcăm cu ideea că nu putem obliga pe nimeni să primească ajutorul pe care suntem dispuși să îl oferim, indiferent dacă această persoană este o persoană dragă, doar o cunoștință sau chiar un simplu străin pe care îl întâlnim pe stradă.

Noi reprezentăm doar un mijloc ce poate fi folosit de persoana în cauza pentru a se ajuta pe sine.

Dispunem de diverse resurse, precum resurse de energie, care pot fi utilizate doar până într-un moment bine delimitat, un moment al epuizării psihice și fizice. Ei, și acum spune-mi. Merită să te zbați până la epuizare pentru o persoană care nici măcar nu e capabilă să îți aprecieze bunele intenții, ajutorul și efortul depus? Merită să te chinui pentru o persoană care nu e în stare să îți arate minimul de recunoștință pentru sprijinul acordat? Îți spun eu. Nu merită.

Învață să îți împarți timpul într-un mod cât mai eficient, pentru a acorda atenția necesară prietenilor, familiei, relației și, nu în ultimul rând, ție însuți.

Există multe situații în care planurile făcute acum o săptămână de către membrii familiei se suprapun cu planurile făcute acum două-trei zile de grupul de prieteni. Cu toții trebuie să ne maturizăm și să înțelegem că nu se poate întâmpla totul simultan. Dacă am avea posibilitatea de a fi în două locuri diferite în același timp, cred că majoritatea am opta pentru asta. Din nefericire, acest lucru nu poate fi adus la realitate. Astfel, suntem puși în situația de a face decizii dificile, decizii care pot provoca emoții negative față de persoanele din jurul nostru.

Consider că mediul de viață în care trăim este deja destul de haotic.

De ce să îl mai complicăm și noi? Avem nevoie de echilibru mai mult ca niciodată, iar noi suntem singurii care îl putem restabili. Trebuie să realizăm că timpul nu așteaptă după nimeni, ci dimpotrivă, accelerează ritmul tuturor lucrurilor. Am fost și vom fi întotdeauna într-o continuă bătălie cu acesta. Însă, am reușit să îl conving să ridice steagul alb pentru tine. Mi-a promis că va avea grijă de prieteniile tale, așezându-le sub bandajul său.

Acum totul depinde doar de tine. Îți vei pune încrederea în mâinile lui?

Sursa : Pov21.ro

Share Button