Timp de preparare : 30 de minute
INGREDIENTE:
- 4 pere
- 120 ml de sirop de artar
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura de extract de vanilie
- Topping optional : iaurt, fulgi de ovaz, fructe deshidrtate
PREPARARE
- Preincalziti cuptorul la 190 de grade.
- Se taie perele in jumatae, apoi se taie si o fasie mica de pe spate, ca sa poata sta in tava. Folositi o lingurita sau o scobitoare, pentru a-i scoate semintele. Aranjati perele cu fata in sus pe tava de coacere, apoi adaugati scortisoara ( in fuctie de preferinte)
- Puneti intr-un vas mic siropul de artar cu cel de vanilie si puneti-l peste pere – pastrati 2 lingurite din amestec pentru momentul cand perele vor fi coapte.
- Tineti perele la cuptor timp de 25 de minute, pana capata o culoare maronie. Imediat cum le-ati luat din cuptor, adaugati restul de sirop.
- Serviti-le calde cu iaurt sau fructe.
- Perele sunt cele mai bune imediat dupa coacere, dar le puteti tine in frigider pentru cinci zile. Le puteti incalzi de fiecare data cand doriti sa le mancati.