O senatoare PNL a chemat Poliția în Parlament pentru că Diana Șoșoacă nu poartă mască de protecție

Senatoarea liberală Nicoleta Pauliuc a sunat, luni, la 112 de la pupitrul Senatului pentru a chema un echipaj de poliție să intervină, după ce senatoarea Diana Șoșoacă a refuzat în repetate rânduri să poarte masca de protecție în ciuda legii care o obligă și a apelurile făcute de la prezidiu de Alina Gorghiu, care conducea ședința de plen.

UPDATE ora 17:30 Poliția a transmis că a fost sesizată luni prin apel la 112 că în Senat sunt persoane care nu poartă mască de protecție precum impune legea, iar cercetările continuă pentru determinarea faptelor.

„Astăzi, 22 noiembrie a.c., în jurul orei 15:15, a fost sesizat prin apel 112 faptul că la o ședință a Senatului nu sunt respectate prevederile Legii55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în sensul că sunt persoane care nu poartă masca de protecție. Polițiști din cadrul Secției 17 relaționează cu structura de Afaceri Interne a Senatului României, în vederea stabilirii situației de fapt”, a transmis Poliția.

„Înțeleg că sunt colegi deasupra legii. Parlamentul adoptă legi care sunt respectate de cetățeni, asta este democrația. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii nu o fac? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale. Stimată colegă, dacă nu vă conformați legii pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru că instigați la nerespectarea legii”, a spus Nicoleta Pauliuc, la pupitrul Senatului, potrivit înregistrării ședinței de plen.

Momentul în care senatoarea anunță că va sesiza poliția poate fi văzut la ora 15.13 de pe ora live a înregistrării.

Ulterior, senatoarea a ieșit din ședință pentru a discuta cu polițistul care a preluat sesizarea. Ea a declarat apoi, pe holurile Parlamentului, că un chestor trebuie să însoțească polițistul pentru a o legitima pe Diana Șoșoacă sau senatoarea trebuie să iasă din plen pentru a vorbi cu ofițerul.

„Nimeni nu vrea deocamdată să-și duca la îndeplinire mandatul. Am vorbit acum cu coleg de USR să mergem să însoțim pe cel de la poliție să meargă la colega noastră și să o legitimeze pentru că actul de sesizare trebuie închis”, a declarat Nicoleta Pauliuc jurnaliștilor prezenți la Parlament.

Ulterior, senatoarea liberală a afirmat că Diana Șoșoacă și-a pus masca. „Am o bucurie totuși, pentru că doamna Șoșoacă deodată s-a făcut bine și astăzi și-a pus mască, a descoperit masca în geantă. E un lucru bun. Deocamdată demersul meu este de membru al Parlamentului”, a declarat Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

Nu este primul incident în Senat în care este implicată senatoarea Diana Șoșoacă, aleasă pe listele AUR dar exclusă din partid. În aprilie, ea a fost sancționată cu avertisment de Biroul Permanent și a primit interdicție de a mai reprezenta trei luni Senatul după ce a forța intrarea în sala de ședințe a Comisiei Juridice cu o mască neconformă. După ce a fost aleasă senator, Șoșoacă a depus la Senat o adeverință prin care susținea că este exceptată de la purtarea măștii de protecție din cauza unei probleme medicale. Ea este un oponent și al campaniei de vaccinare împotriva Covid-19, fiind în centrul unui dosar penal deschis in rem la DIICOT după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare din județul Iași.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *