Noi reguli pentru Revelion. CNSU anunță noi măsuri obligatorii. Cine poate ieși din casă de Anul Nou

S-a constat o scădere a numărului de infectări în ultimele săptămâni, motiv pentru care CNSU pregătește noi măsuri de relaxare care ar urma să fie aplicate începând cu data de 1 decembrie, iar aici se încadrează și un set de reguli pentru Revelion. 

Conform propunerilor făcute de CNSU, care încă nu au fost adoptate, în noaptea de Revelion se pot organiza și desfășura spectacole, concerte, dar și festivaluri publice sau private în aer liber, însă doar în intervalul orar 5,00-21,00.

Cât despre numărul persoanelor care vor avea acces, CNSU propune participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea obligatore a măștii de protecție, dar și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Toate aceste măsuri se aplică doar în cazul persoanelor care sunt vaccinate anti-covid, cu schemă completă, sau în cazul celor care au trecut prin boală. Practic, testele de COVID negative nu vor fi o opțiune pentru nevaccinați.

Un alt eveniment important al lunii decembrie este Ziua Națională, sărbătorită anual pe 1 decembrie. Dacă până acum, accesul oamenilor era interzis, iată că cei de la CNSU au în plan să schimbe această măsură.

Măsuri de relaxare doar pentru persoanele vaccinate

Conform propunerilor făcute, ar urma să poată fi organizate ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naționale a României în municipiul București, cu participarea a cel mult 400 de persoane, precum și în municipiile reședință de județ, cu participarea a cel mult 200 de persoane și cu respectarea măsurilor sanitare precum purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor, dar și menținerea distanțării fizice.

De asemenea, CNSU mai propune și limitarea duratei ceremoniei la maxim 1 oră, din motive de siguranță. Evenimentele de la 1 decembrie ar putea fi organizate și la sediul autorităților și instituțiilor publice centrale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediul autorităților și instituțiilor publice locale cu participarea a cel mult 150 de persoane, mai arată sursa citată.

Evenimentele pot fi organizate în spații deschise, dar și închise, doar în intervalul orar 5,00-21,00.

La fel ca și în cazul măsurilor de Revelion și aici avem aceleași criterii. Cu alte cuvinte, vor putea participa la ceremoniile de 1 decembrie doar persoanele care sunt vaccinate, sau cele care au trecut prin boală.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *