NINGE CU DOSARE PENALE ÎN VAMA PETEA. ROMÂNII ÎNCEARCĂ SĂ FENTEZE CARANTINA PRIN METODE TRAGI-COMICE

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea au depistat doi cetățeni români care au încercat să intre ilegal în România, prin evitarea controlul de frontieră, deoarece se întorceau din state care se aflau în zona roşie şi sperau să nu li se aplice măsura carantinării.

Duminică, 12 decembrie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, au observat două persoane care se deplasau pe jos, de pe sensul de intrare în ţară spre sensul de ieşire, ocolind clădirea punctului de trecere şi încercând să evite efectuarea controlului de frontieră.

Persoanele au fost oprite de către polițiștii de frontieră şi, din primele verificări, s-a stabilit că sunt doi cetăţeni români, în vârstă de 33, respectiv 54 de ani, din judeţul Suceava.

Aceştia se întorceau din Belgia, respectiv din Olanda şi au încercat să intre în România fără a se prezenta la controlul de frontieră, pentru a nu intra în carantină, deoarece era necesar să prezinte dovada vaccinării, conform hotărârilor CNSU în vigoare.

Acum, cei doi români sunt cercetaţi pentru intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar în cazul lor a fost instituită măsura carantinării de către personalul Direcției de Sănătate Publică prezent în punct.

Alt caz, metodă identică

Luni, 06 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Petea, județul Satu Mare, au observat trei persoane care se deplasau pe jos, de pe sensul de intrare în ţară spre sensul de ieşire, ocolind clădirea PTF şi neprezentându-se la controlul de frontieră.

Persoanele au fost oprite de către polițiștii de frontieră şi, din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre trei cetăţeni români (două femei şi un bărbat), cu vârste cuprinse între 31 şi 36 de ani, din judeţele Maramureş şi Prahova.

Aceştia se întorceau din Marea Britanie şi, pentru a nu intra în carantină, au încercat să intre în România fără a se prezenta la controlul de frontieră, unde era necesar să prezinte dovada vaccinării (conform Hotărârii CNSU nr.110 din 03.12.2021).

Acum toţi sunt cercetaţi pentru intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat, iar în cazul lor a fost instituită măsura carantinării de către personalul Direcției de Sănătate Publică.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *