Ghidul unui om oarecare despre viață

Dacă citești asta, înseamnă că eu nu trăiesc viața pe care o vreau.

Războiul pe care îl port cu mine însumi în numele succesului este în impas. Oponentul meu este feroce, iar antrenamentul meu deficitar. Dacă vreau să acced către un piedestal moral și un destin mai bun, trebuie să sparg blocajul. Știu ce trebuie să fac, dar pur și simplu nu reușesc să aplic. “Ghidul unui om oarecare despre viață” – sper să vă fie de folos! 

Dar războiul tău nu trebuie să fie așa de lung…

Doar folosește strategia pe care eu o ignor și vei avea succes sau, cel puțin, un avantaj. Inamicul este neiertător și asta e ceea ce generalii lui fac pe câmpul de luptă.

Puterea dopaminei și a rețelelor de socializare.

De fiecare dată când aud bâzâitul Facebook-ului, simt nevoia să ridic telefonul și să mă uit la notificare. Nu doar că produce o adicție, dar te defocalizează de la orice făceai. Eu mă scuz cu tot felul de replici precum „Dar dacă e ceva important, crucial?” Haide, știu că 98.5% din timp nu e, dar pur și simplu, nu rezist. Ce trebuie să faci e să reziști cu orice preț. Nu contează că cineva ți-a dat tag într-un mesaj. Atâta timp cât e ceva care poate fi rezolvat mai târziu, nu ar trebui să te oprești din documentul acela pe care erai așa de nerăbdător să îl redactezi. Aplică orice tactici cerute de situație. Deloghează-te, dezinstalează, fă o greutate din a deschide aplicația, orice e nevoie. Pârjolește-ți pământul în fruntea inamicului și nu cădea în ispită.

Procrastinarea. Ea e echivalentul inserării fricii într-o populație de către un guvern tiranic. Mi-e teamă de schimbare, de muncă, de pășitul din zona de confort. Și ție, probabil. Pe de altă parte, trebuie să știi asta. Dacă acestea nu mă caracterizau, aș fi fost cu siguranță mai departe în viață decât sunt acum. Nu ucide președintele, medicul, jurnalistul, sau artistul care sălășluiește în tine, doar pentru că e ușor să stai degeaba. Ia taurul de coarne.

Nu pleca urechea la răutăcioși.

Ei nu vor ca tu să trăiești viața pe care o vrei, ei vor să fii la fel de mizerabil ca ei. Dacă ești religios, deschide-ți cartea sacră și roagă-te oricărei divinități la care te 

închini. Roagă-ți zeitatea să îți dea colți ca să muști din opozanți și să faci tot ce vrei, în ciuda lor. Mi s-a spus de prea multe ori că nu pot face ceva și, din păcate, am ascultat. Dacă nu ești religios, pur și simplu găsește în tine. Știi că ai ce-ți trebuie. Îndreaptă-ți spatele, ridică-ți bărbia și avansează continuu, iar apoi vei observa că majoritatea haterilor se târăsc rapid înapoi în cuibul de șerpi din care s-au strecurat afară.

Luptă cu mintea ta.

Mintea ta nu-i a ta. Trebuie să o faci să fie a ta. Luptăcu dorința de a rămâne în pat, dacă e nevoie, cazi din el ca să te trezești. Să nu te îndoiești de tine, alege doar câteva gânduri și rămâi fidel lor. Ia totul în calcul, dar continuă să faci ce vrei. Știi de ce proștii sunt așa curajoși? Pentru că mintea lor idioată nu are capacitatea să gândească în exces. Pur și simplu nu au abilitatea asta. Asta înseamnă că ești cel puțin mai inteligent ca ei. De fiecare dată când m-am îndoit de mine, am dat greș și de fiecare dată când am crezut în mine, am cucerit.

Taci când vorbești cu cineva.

Rezistă tentației de a vorbi despre orice ți s-a întâmplat. Fii un bun ascultător. Sufăr de asta prea des. Jordan Peterson spune cel mai bine în cartea lui, 12 Reguli de viață: „Poți fi destul de deștept dacă doar ai tăcea. Pornește de la premisa că persoana cu care vorbești s-ar putea să știe ceva ce tu nu ști.” Eu am în genă roaderea urechilor, dar tu poți fi mai bun decât mine. Iar eu, de asemenea, trebuie să fiu mai bun ca mine.

Focusează-te și dedică-te.

Vezi ce se întâmplă când te focusezi și te dedici cu toată energia și pasiunea într-o chestie? Tocmai am scris pentru tine și pentru mine un ghid de buzunar pentru viață, în doar 20 de minute. Lumea este plină de mediocritate și potențial pierdut, așa că de ce să fim ca și lumea? Stă în puterea ta să îți faci propria lume un loc mai bun. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să gândești măreț, să visezi măreț, și apoi să muncești pentru a găsi puterea dumnezeiască care e undeva ascunsă în tine. Știu că o am și eu, pe undeva, în caz contrar, nu aș fi realizat cât de greșit fac lucrurile.

Sursa : Pov21.ro

Share Button