DACIA Duster 3: Hotarare IMPORTANTA pentru Evolutia SUV-ului

DACIA Duster 3 este, dupa cum mai mult ca sigur stiati deja, urmatoarea generatie de SUV-uri pe care cei de la DACIA o vor lansa pentru clientii din intreaga lume, dar asa cum e obiceiul in piata auto, multe apar despre masini inainte de lansare. Asa am aflat, de exemplu, ca DACIA Duster 3 urmeaza sa fie lansat impreuna cu un nou tip de motor pe care cei de la DACIA l-au pregatit pentru clienti, acesta urmand a veni cu o premiera pentru seria de masini.

DACIA Duster 3 urmeaza sa fie lansat cu un motor de 1.8 litri, ceva ce pana acum nimeni nu credea ca va vedea pe o masina romaneasca, insa iata ca apar si surprize de acest gen la un moment dat. Vorbim despre un motor de 1.8 litri gandit pentru o masina cu tractiune hibrida, el urmand a fi folosit initial pentru modelele Renault, iar mai apoi va ajunge in DACIA Duster 3, dar in mod teoretic inclusiv in Jogger, poate chiar inaintea SUV-ului facut la Mioveni.

DACIA Duster 3: Hotarare IMPORTANTA pentru Evolutia SUV-ului

DACIA Duster 3 va fi totusi un punct de plecare pentru viitoare schimbari majore de acest gen pe care DACIA le va face, iar asta pentru ca oferirea unei asemenea motorizari este o schimbare foarte mare. DACIA s-a bazat pana acum doar pe motoare de maxim 1.5 litri in DACIA Duster, sau alte modele, astfel ca trecerea la un motor de 1.8 litri e un salt important, chiar daca aici vorbim despre o combinare cu un motor care ofera tractiune electrica pentru SUV.

DACIA Duster 3 va beneficia si de putere ceva mai mare decat modelele existente, ea urmand a creste la 160 – 170 de cai putere, in functie de piata in care sunt vandute masinile, ceea ce din nou, este important. Acum problema cea mai mare sta in faptul ca aceste motoare sunt deocamdata doar pregatite de lansare, si ar urma sa ajunga in anumite modele de masini de la Renault inaintea celor de la DACIA, iar in DACIA Duster 3 ar putea ajunge undeva prin 2025.

DACIA Duster 3 va fi totusi prezentat in 2023, cu lansare programata pentru 2024, conform informatiilor neoficiale actuale, astfel ca vom afla multe despre surprizele pregatite cu mult inainte ca ele sa fie lansate.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *