Bei CAFEA de la automat? Iata de ce n-ar trebui s-o mai faci

Cei mai multi oameni prefera sa se trezeasca de dimineata savurand o cafea. Din cauza lipsei de timp si a comoditatii, multi dintre noi nu mai beau aceasta licoare acasa, ci la serviciu, de la celebrele automate de cafea.

Din pacate, cafeaua de la automat nu este o varianta sanatoasa. Iata de ce:

– contine E-uri, care afecteaza, pe termen lung, imunitatea, rinichii si ficatul.

– anumite substante din aceasta cafea sunt destinate potentarii gustului, altele dau consistenta( in primul rand, cele cu adaos de lapte sau de frisca). In plus, se folosesc agentii care omogenizeaza grasimea, pentru a da cafelei un aspect cat mai atragator.

– o cafea cu lapte, spre exemplu, contine: apa, zahar, pudra de lapte (lapte praf semidegresat 1,5%, zer praf, lactoza), cafea solubila (3,3%) si urme de soia. In capuccino mai apare si un agent de ingrosare (carboximetilceluloza) din care se face hartia.

– un singur espresso de la automat contine 100 mg de cofeina, jumatate din aportul zilnic acceptabil pentru un adult. La automate se foloseste cafea instant, care se resoarbe din organism de cinci ori mai greu. Consumand sistematic astfel de produse poti face piatra la rinichi.

Share Button