Anunţ neaşteptat în România: autostradă gata de inaugurare înainte de termen. Pe unde vom putea circula VIDEO

O porţiune vitală dintr-o autostradă importantă din România ar putea fi inaugurată înainte de termenul contractual. Şoseaua ar putea fi deschisă circulaţiei încă de la finalul săptămânii viitoare.

Un nou lot din Autostrada Transilvania ar putea fi finalizată la începutul lunii decembrie, împreună cu un drum de acces de 4,5 kilometri.   Anunţul neaşteptat a fost făcut de Asociaţia PRO Infrastructură, pe Facebook şi se referă la segmentul de autostradă Târgu Mureş – Ungheni, parte a A3.   Experţii asociaţiei consideră că noua bucată de autostradă ar putea fi inaugurată chiar înainte de termen. Lucrările la noua şosea de 9,2 kilometri sunt executate de Strabag, iar costurile sunt de 192,06 milioane de lei fără TVA.   „Autostrada A3 în zona Târgu Mureş este gata de inaugurare! Am filmat de la bord mini-lotul de 4,5 km din #AutostradaTransilvania şi drumul de legătură (lung tot de 4,5 km) cu zona Metro/Azomureş: https://youtu.be/YV4VASUGegE.   Proiectul este aproape finalizat. Antreprenorul general, STRABAG, mai are doar câteva parapete de protecţie de instalat şi unele mici zone cu marcaje de executat. Săptămâna aceasta se derulează procedurile de pre-recepţie.

Cu puţină voinţă administrativă şi politică, se poate deschide circulaţia până la sfârşitul săptămânii viitoare, înainte de termenul contractual”, se menţionează în postarea celor de la Pro Infrastructură.

Anterior, Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), anunţase şi el că există perspective ca segmentul de autostradă să fie inaugurat mai repede decât prevede contractul.  

 CNAIR a semnat pe 29 mai 2020 contractul pentru execuţia lotului Târgu Mureş – Ungheni din Autostrada Transilvania cu constructorul Strabag, iar ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 22 iulie 2020. Conform contractului, perioada de execuţie era fixată la 18 luni, la începutul anului 2022. 

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *