Tânăr din Vaslui, condamnat pentru evaziune după ce a vândut arme virtuale într-un joc pe calculator

Un tânăr din Vaslui a fost condamnat pentru evaziune fiscală după ce a vândut arme virtuale într-un joc pe calculator și nu a declarat veniturile obținute. Ulterior, instanța de apel l-a achitat după ce a achitat pe loc prejudiciul de 140.000 lei.

Curtea de Apel Iași l-a achitat pe un tânăr din Bârlad condamnat de Tribunalul Vaslui la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală pentru că nu a plătit statului impozitele pe veniturile obținute din vânzarea de arme și armuri virtuale într-un joc pe calculator, scrie Ziarul de Iași.

Magistrații ieșeni au decis achitarea tânărului după ce acesta a plătit pe loc prejudiciul de 140.000 de lei adus bugetului de stat, la care s-a adăugat și un spor de 20% din sumă.

Bărbatul avea doar 17 ani când a devenit, în 2013, administratorul unui joc online, Metin2, lansat în Coreea de Sud în 2004.

Suma uriașă pe care a câștigat-o

Un regat prosper se desface în trei state inamice. Odată înscris, jucătorul îşi alege regatul şi personajul cu care va juca. Înfruntă diverşi monştri a căror putere creşte treptat.

Pentru a acumula puncte de experienţă, este necesară obţinerea de echipament şi monezi, care pot fi cumpărate. În perioada ianuarie 2015 – decembrie 2019, tânărul bârlădean a vândut armuri şi arme în valoare de 1.830 lire sterline, 29.500 euro şi 649.000 lei.

Veniturile nu au fost declarate fiscului, calculându-se un prejudiciu adus bugetului de stat de 113.400 lei, precum şi dobânzi şi penalităţi de 4.800 lei.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *