Înlocuitor pentru Cicâldău! Craiova forţează prima mare lovitură pe piaţa transferurilor, după ratarea titlului

Universitatea Craiova a ratat titlul în Liga 1, după eşecul din finala campionatului, 1-3, cu CFR Cluj. Oltenii nu concep să nu devină campioni în sezonul viitor şi pregătesc o campanie spectaculoasă de transferuri.

Tudor Băluţă, dorit de Universitatea Craiova

Primul jucător de pe listă este Tudor Băluţă (21 de ani), care a revenit la Brighton, după împrumutul la ADO Den Haag.

Alexandru Cicâldău are mai multe oferte pe masă, majoritatea din Serie A, şi plecarea sa este iminentă. Mihai Rotarul caută să-şi „betoneze” mijlocul terenului şi a demarat deja tratativele pentru transferul lui Băluţă, anunţă 3minute.net.

Publicaţia din Craiova scrie că există mai multe motive pentru care aducerea lui Tudor Băluţă. În primul rând este considerat un înlocuitor perfect pentru Cicâldău, care a fost cel mai bun fotbalist al oltenilor în sezonul recent încheiat. 

Băluţă este şi o variantă pentru regula U21 şi a fost lansat în fotbalul mare de Gică Hagi, precum Alex Cicâldău.

Brighton & Hove Albion U21 v Newport County - Leasing.com Trophy
Tudor Băluţă este jucătorul lui Brighton / Foto: Getty Images

Tudor Băluţă este născut la Craiova

Un motiv în plus pentru înregimentarea lui Tudor Băluţă: este născut la Craiova și a fost crescut la Școala lui Gică Popescu.

Ulterior, mijlocaşul a fost luat de Hagi, la Viitorul, de unde a plecat în urmă cu un an şi jumătate, la Brighton. Gruparea engleză l-a împrumutat în iarnă, la ADO Den Haag, însă Băluţă nu a reuşit să impresioneze nici în Olanda.

Acum, fotbalistul a revenit la Brighton, însă formaţia engleză nu se va baza pe serviciile sale. Acesta ar fi un atu al Craiovei, în tentativa de a-l achiziţiona pe Tudor Băluţă. 

Un alt avantaj îl reprezintă faptul că mijlocaşul este reprezentat de Pietro Chiodi, la fel ca şi Alexandru Cicâldău. Astfel, în cazul foarte probabilei plecări a ultimului, agentul italian ar putea facilita transferul lui Alex Băluţă la Craiova.

  • 21 de ani are Tudor Băluţă
  • 3,6 milioane de euro e cota de piaţă a lui Tudor Băluţă
Share Button