Stare de alertă! Noi restricții pentru români. Intră în vigoare chiar de astăzi

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. Numărul de noi infectări cu COVID-19 crește drastic, iar autoritățile iau măsuri. Vorbim despre noi restricții Totul intră în vigoare chiar de astăzi.

Pandemia de coronavirus lovește crunt în România. autoritățile iau decizii extrem de dure. Totul se aplică începând de astăzi.

Noi restricții pentru români

Purtarea măştii de protecţie în aer liber, în anumite zone aglomerate, este obligatorie de astăzi și în judeţul Galaţi, în toate stațiile de transport în comun, în intervalul orar 7:00-22:00.

De asemenea, tot de la ora 7:00 până la ora 18:00, este obligatorie purtarea măștii şi în toate piețele agroalimentare, respectivă în Piața Centrală cea din Țiglina 1 din Micro 17, Micro 19, Micro 39 și Piața Basarabiei. De asemenea, masca este obligatorie și în talcioc, în intervalul orar 7:00-13:00.

Aceeași obligație este valabilă și în intervalul orar 16:00-23:00 în următoarele zone aglomerate din municipiul Galați: Faleza Inferioară și Superioară, Promenada blocurilor P1-P12, în parcurile Spicu, Romarta Veche, Grădina Publică, Eminescu, Viva, Cloșca, parcul Turn TV, pe Promenada de la Potcoava de Aur, în parcul Şahistilor din Țiglina 1 sau Micro 19 și pe platoul de la Sala Sporturilor. Purtarea măștii este obligatorie pentru toate persoanele cu vârsta de peste cinci ani, cu excepția persoanelor care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută.

Nu doar Galați este în această situație. Începutul lunii august vine cu obligativitatea purtării măştii de protecţie şi în spaţii deschise în mai multe judeţe: Argeş, Arad, Braşov, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Iaşi, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

În funcţie de situaţia epidemiologică locală, masca trebuie purtată tot timpul, în anumite intervale orare sau doar în zonele predispuse la aglomeraţie. Pe litoral, deocamdată, programul teraselor şi al cluburilor rămâne neschimbat, însă masca se va purta între orele 18:00 şi 24:00 şi în zonele de promenadă. Direcţia de Sănătate Publică din Argeş a propus, aseară, intrarea în carantină, pentru două săptămâni, a localităţilor Dârmăneşti şi Bălileşti, unde gradul de infectare cu noul coronavirus a depăşit pragul de siguranţă. O decizie ar urma să fie luată astăzi de Institutul Naţional de Sănătate Publică şi, dacă va fi aprobată şi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul de Interne, carantina ar urma să intre în vigoare de diseară de la ora 19:00.

Între timp, un nou focar de COVID-19 a fost descoperit în Timiş, la un centru de îngrijire pentru minori, unde au fost confirmaţi trei copii. Zece focare sunt sub supraveghere în judeţ, cel mai important, cu peste 200 de cazuri, fiind la o unitate de procesare a cărnii. Şi în zona oraşului Făget, aflată în carantină, au mai fost diagnosticate trei persoane, iar numărul de îmbolnăviri a ajuns la 55. Se extinde şi focarul de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina, după ce au fost depistate 21 de cazuri noi de îmbolnăvire, inclusiv în rândul pacienţilor. Iniţial, 13 angajaţi fuseseră diagnosticaţi cu COVID-19, însă după testarea întregului personal şi a pacienţilor, s-a mai confimat îmbolnăvirea a 16 pacienţi şi cinci angajaţi. Judeţul Prahova se apropie de 2.000 de cazuri confirmate de infectare cu coronavirus, având o creştere accentuată în ultima lună.

Share Button