Relaxarea după care zbierau isteric Ciolacu, Tăriceanu și Ponta, în goana după voturi, a umplut spitalele COVID

Din nou, românii au căzut victime politicii de călcarea pe cadavre a PSD-ALDE-Pro România. Simțind că românii au obosit să respecte restricțiile impuse de starea de alertă, liderii coaliției toxice au declanșat vânatoare de voturi oferind…relaxare. În acesn sens, specimene precum Tăriceanu, țipau isteric că se află sub…dictatură și că ei vor elibera poporul. Au făcut-o în Parlament, unde au băgat poporul în spitale, pentru un pumn de voturi, sabotând guvernul Orban și Președinția. Acum, spitalele COVID din țară sunt arhipline, iar managerii sunt disperați, în timp ce Ciolacu, Tăriceanu și cu ponta își râd, pervers, în barbă.

BUCUREȘTI. După ce vineri s-au semnalat situațiile de la Institutul „Matei Balș” și Spitalul „Victor Babeș”, sâmbătă și managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Dr. Beatrice Mahler a anunțat la Digi24 că nu mai deține locuri pentru pacienții cu Covid-19.

Dr. Beatrice Mahler, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, a anunțat la Digi24 că situația e critică de vreme ce nu mai are locuri pentru pacienții cu Covid-19. Mai sunt două locuri la suspecți și câteva locuri pentru alte infecții, este un compartiment special, unde riscurile sunt duble, sunt pacienți care au și infecție cu Covid și cu tuberculoză asociată. „Suntem într-o situație pe care nu am mai parcurs-o de când s-a deschis pavilionul Covid. Nu ne așteptam să se întâmple în perioada de relaxare. Ne obligă să tragem un semnal de alarmă, să devenim cât se poate de responsabili! A început să crească treptat numărul de internări, iar în prezent am ajuns la capacitate maximă. Suntem în imposibilitate de a mai răspunde solicitărilor pacienților de Covid-19”. Ea le recomandă cetățenilor să poarte masca de protecție și să conștientizeze pericolul infectării la care se supun.

IAȘI. managerul Spitalului „Sf. Parascheva” din Iași, Carmen Dorobăț, a afirmat că mai deține doar 8 locuri pentru pacienții cu Covid-19. Doroboț a precizat că și-a dat seama că va întâmpina dificultăți încă de săptămâna trecută, când într-o singură gardă medicală au fost internate 20 de persoane cu Covid-19.

„La Iași, semnalul de alarmă l-am tras după ce într-o gardă de weekend am avut 20 de internări. A fost o premieră, pentru că așa ceva nu s-a întamplat nici în perioada stării de urgență. Mi-am dat seama că lucrurile vor deveni mai zgomotoase de la o zi la alta, și așa a fost pe tot parcursul săptămânii”, a povestit Carmen Dorobăț pentru Digi24. Pentru a preîntâmpina un blocaj, managerul afirmă că pacienții asimptomatici au fost direcționați spre spitalul CFR din Iași.

CLUJ. La Institutul Inimii din Cluj a crescut brusc numărul persoanelor infectate, inclusiv în rândul personalului medical. În prezent, 21 de persoane, printre care medici și pacienți, sunt internați cu infecția Covid-19.

BRAȘOV. În județul Brașov, la fel, situația este critică, numărul de cazuri de pacienți internați cu Covid-19 crescând în ultimele două zile de la 278 la 338. Digi24 a relatat că în Spitalul Județean de Boli Infecțioase Brașov s-a atins capacitatea de internare, și că a fost necesar ca DSP să direcționeze pacienții asimptomatici spre alte spitale din județ, inclusiv în orășelele Rupea și Săcele.

Inclusiv un polițist local din Brașov a fost depistat cu Covid-19, acesta fiind agent de teren. Conform datelor transmise de DSP, plițistul ar fi intrat în contact cu cel puțin 7 persoane, în acest moment derulându-se o anchetă epidemiologică. Reprezentanții Primăriei pretind că polițistul local ar fi purtat masca de protecție și mănuși, în timpul serviciului, riscul de răspândire a virusului fiind mic.

Share Button