„Record” mondial! Țara cu un singur caz de coronavirus este…

La nivel mondial se înregistrează peste 16 milioane de cazuri de infectare cu coronovirus. O singură țară din lume are doar un suspect.

Coreea de Nord a raportat primul caz suspect de coronavirus din țară. Agenția de știri de stat KCNA a declarat că o persoană care fugit în Coreea de Sud în urmă cu trei ani, s-a întors săptămâna trecută peste linia de demarcație având simptome tip Covid-19, transmite BBC.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a organizat o întâlnire de urgență cu oficiali de top, impunând o blocadă totală în orașul de frontieră Kaesong. Liderul Coreei de Nord, a spus anterior că nu are cazuri Covid-19, dar analiștii spun că acest lucru este puțin probabil.

„Un eveniment nefericit s-a petrecut în orașul Kaesong, în cazul unui fugar plecat spre Coreea de Sud în urmă cu trei ani, o persoană care este suspectată că a fost infectată cu virusul covid a revenit pe 19 iulie după ce a trecut ilegal linia de demarcație”, a transmis agenția oficială de știri nord-coreeană KCNA.

La întâlnirea Biroului Politic de sâmbătă, Kim Jong-un a ordonat instituirea unui „sistem de urgență maximă” pentru a bloca virusul. KCNA a adăugat că liderul nord-coreean  Kim a lansat, de asemenea, o anchetă cu privire la modul în care persoana a reușit să treacă granița puternic fortificată, avertizându-i pe cei responsabili că va fi administrată „o pedeapsă severă”.

În același timp, în ultimele zile, Coreea de Sud nu a raportat nicio trecere ilegală a frontierei demilitarizate. În țara vecină se înregistrează peste 14.000 de cazuri de infectare cu Covid-19.

Coreea de Nord și-a închis granițele și a izolat mii de oameni în urmă cu șase luni, în timp ce virusul a măturat populația pe tot globul. La începutul acestei luni, Kim Jong-un a salutat „succesul strălucitor” al țării sale în combaterea pandemiei mondiale cu Covid-19.

Generalul american Robert Abrams, șeful forțelor militare americane din Coreea de Sud, a declarat că nu este adevărat că Coreea de Nord nu are cazuri de virus.”Pot să vă spun că este o afirmație falsă și mă bazez pe toate informațiile pe care le-am primit și lucrurile pe care le-am văzut”, a spus el într-un interviu comun cu site-urile de știri CNN și VOA. Cu toate acestea, a spus că nu poate spune exact câte cazuri sunt și nu a putut preciza de unde provin informațiile.

Share Button