Prostia Doare :) Zeci de pensionari PSD, hora fara masca: „Virusul nu exista”. Totul a fost platit de un primar PSD din Capitala

Primarul PSD al Sectorului 5, Daniel Florea, a organizat sambata o noua chermeza pe bani publici la care a adus zeci de pensionari din partid. Acestia au dansat si s-au imbratisat fara a purta masca de protectie pe fata, multi spunand ca virusul nu exista.

Zeci de oameni au participat sambata la un spectacol organizat de Centrul Cultural si de Tineret al Primariei Sectorului 5 in Parcul Sebastian din Capitala. Au incins hore, sarbe si s-au luat in brate, uitand cu totul de regulile de distantare fizica si de obligatia purtarii mastii de protectie, scrie Libertatea.

Atat organizatorii, cat si Politia Locala s-au rezumat la cateva avertismente verbale slabe si asta doar dupa ce au aparut jandarmii.

Evenimentul s-a numit ”Ia de Romania” si a fost organizat intarziat cu ocazia Zilei Universale a Iei din 24 iunie. Romania se confrunta cu o crestere alarmanta a cazurilor de COVID-19 in ultimele zile, dar regulile de distantare sociala, promovate de Guvern intr-o campanie fara precedent, cu un buget de aproape 40 de milioane de euro, au fost ignorate la petrecerea din sectorul 5.

Cate trei, cate cinci sau in cupluri, oamenii au dansat pe muzica populara si au uitat de masca de protectie, de coronavirus si de starea de alerta.

”Multumim primarului, domnul Florea, un om deosebit, pe care va indemn sa-l urmati cu tot dinadinsul”, a spus Gheorghe Porumbel, managerul Ansamblului Doina Gorjului spre finalul spectacolului oferit de gorjeni. Apoi a tinut sa adauge ca muzica, dansul si atmosfera de veselie nu permit raspandirea virusului.

„In asemenea momente si in asemenea atmosfera, nici macar coronavirusul nu se mai propaga”, a spus Porumbel.

”Sa vedem daca ne imbolnavim sau nu. Suntem curioase. Curiozitatea ne-a impins sa iesim in atata lume”, a spus o femeie pe la 60 de ani.

Altii au venit pentru ca oricum ”nu cred in coronavirus”, spus cu atat de multa convingere de parca ar fi o religie. ”Stiti ceva? Eu nu cred asa ceva. Lucrez intr-o fabrica si nu le-am auzit pe colegele mele spunand ca s-au imbolnavit”, a spus altcineva.

Cap de afis au fost artistii Gabriel Dorobantu – care a facut playback jumatate din timp -, Mioara Velicu si Mirabela Dauer. Cea din urma a incheiat concertul pe repede-nainte, de parca primaria s-a temut ca nu va mai apuca sa cante pentru ca va fi nevoita sa opreasca totul. ”Nu am vrea sa se termine. Dar pe mine nu ma intereseaza, ca eu mi-am luat banii”, a spus, pe scena, Mioara Velicu, dupa un alt avertisment al organizatorilor catre participanti, starnind rasete. Tot ea i-a dedicat cateva versuri primarului Daniel Florea: „Avem la noi in comuna, primar cu inima buna. Ii frumos si gospodar, este cel mai bun primar”.

Iata cateva imagini realizate de Libertatea:

Share Button