Pe Bune..Un candidat surpriză intră în cursa pentru Primăria Capitalei.

Este vestea momentului. Un candidat surpriză intră în cursa pentru Primăria Capitalei. Este o decizie de ultim moment. Gabriela Firea nu mai are nicio șansă în fața acestuia.

Călin Popescu Tăriceanu, şi-a informat partidul, joi dimineaţa, că intenţionează să candideze la Primăria Capitalei. Decizia liderului ALDE survine după ce negocierile eșuate cu social democrații.

Surse susțin că Tăriceanu și-ar fi dorit o alianță cu PSD, din cauza scorului mic în sondaj care îi periclitează trecerea pragului electoral, însă înțelegerile nu au dus la un rezultat pozitiv.

Potrivit surselor citate, alianța a fost destrămată de opoziție. Mai exact, se pare că Dan Voiculescu nu ar fi dorit să împartă eventuale candidaturi cu partidul lui Tăriceanu.

În ceea ce privește candidatura lui Tăriceanu, aceasta  a fost validată de forurile statutare.

Totodată, liderul ALDE a anunțat public că va candida la Primăria Capitalei. Potrivit acestuia, experienţa ca premier şi preşedinte al Senatului îi sunt utile în acest sens.

„Experienţa pe care am acumulat-o ca prim-ministru, politic vorbind, şi ca preşedinte al Senatului sunt extrem de utile pentru a clădi o strategie şi o viziune pentru oraşul Bucureşti”, a declarat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă.

Share Button