O companie chineză a realizat o bază de date gigant, cu informații personale despre milioane de persoane influente la nivel global

Baza de date care a colectat scurgeri de informaţii despre 2,4 milioane de persoane influente la nivel global a fost realizată de compania Zhenhua Data din Shenzhen, care listează Armata Populară de Eliberare şi Partidul Comunist printre principalii săi clienţi, conform unor informaţii publicate de Australian Financial Review (AFR) şi difuzate de ABC.

ABC şi AFR s-au numărat printre reţelele de presă internaţionale din SUA, Canada, Marea Britanie, Italia şi Germania care au obţinut acces la baza de date, transmite Agerpres.

Zhenhua Data nu a răspuns cererilor de interviu adresate de presă iar site-ul companiei a fost închis.

Compania Zhenhua Data menţiona „războiul hibrid” prin manipularea opiniei publice, a opiniilor de pe reţelele sociale şi a „războiului psihologic”, potrivit informaţiilor apărute în mass-media din Australia.

Informaţii despre data de naştere, apartenenţa politică şi starea civilă au fost extrase din conturile publice.

Se crede că informaţiile referitoare la conturi bancare, cereri de locuri de muncă şi profiluri psihologice au fost obţinute din documente confidenţiale.

De altfel, potrivit presei australiene, informaţiile personale a peste 35.000 de oameni din această țară au fost incluse în baza de date gigant. Informaţii despre politicieni australieni, inclusiv premierul Scott Morrison, oameni de afaceri, antreprenori şi jurnalişti de renume se află în această bază de date.

Potrivit ABC, 656 de australieni, ale căror profiluri au fost create de compania chineză, sunt consideraţi ca fiind de persoane de „interes special” sau „expuse politic”.

„Ceea ce evidenţiază acest lucru este că ameninţarea amestecului străin şi capacitatea de a colecta seturi mari de informaţii despre populaţie este reală şi trebuie să luăm această ameninţare foarte în serios”, a declarat Kristina Keneally, ministrul australian pentru afaceri interne „din umbră”, pentru postul de radioul ABC.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *