China și Rusia amenință SUA. Ce șanse au comuniștii din China și autocrația lui Putin

China și Rusia amenință SUA. Hegemonia navală americană se apropie de sfârșit? Ce resurse strategice și ce scenarii de război viabile pot asigura victoria americană asupra celor două mari rivale? O analiză a National Interest

China și Rusia amenință hegemonia navală a SUA. Presiunile tot mai mari acutizează competiția dintre Statele Unite, China și Rusia, care este pe punctul de a intra într-o fază mai periculoasă.

Prin urmare este nevoie de o forță navală puternică, de o presiune militară sporită și de imperative pragmatice de diplomație națională, arată o analiză a consultantului senior Brent D. Sadler de la Centrul pentru Apărare de război și tehnologie avansată, publicată de National Interest.

China și Rusia amenință SUA. Hegemonia navală americană în mandatul lui Biden

Poziția față de alegerea lui Joe Biden ca șef al Departamentului Apărărării, generalul (r) Lloyd Austin, a ignorat până acum poate cea mai importantă problemă de securitate a națiunii americane; China. De ce? Tăcerea este uimitoare în acest punct.

China și marile sale vulnerabilități

În China, populația îmbătrânită, disputele teritoriale nerezolvate și o economie lentă concură pentru a contesta legitimitatea Partidului Comunist Chinez. Aceasta există prin asigurarea de către partid a prosperității și se măsoară la nivel de PIB, care a scăzut odată cu îmbătrânirea populației.

Promisiunile de după evenimentele de la Tiananmen nu au mai fost îndeplinite, deci apelurile naționaliste chineze se vor accelera în direcția rezolvării disputei cu Taiwanul, un scenariu care implică posibilitatea intrării Statelor Unite în război.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *