Bomba epidemiologică din congelator – aripioare de pui congelate cu urme de coronavirus au ajuns din Brazilia în China

Autoritățile chineze au descoperit urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate livrate din Brazilia, conform presei locale din orașul Shenzen, relatează Agerpres.

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Shenzhen a anunțat că virusul a fost descoperit pe suprafața produselor, iar testele pentru detectarea sa au fost pozitive. Toate persoanele care ar fi putut intra în contact cu produsul au fost testate pentru coronavirus, însă rezultatele au fost negative. Loturile de produs deja vândute vor fi urmărite și confiscate, au anunțat autoritățile.

Nu este primul astfel de caz. Miercuri, în oraşul Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveţi importate dintr-o altă țară latino-americană, Ecuador, în timp ce în oraşul-port Shandong urme de coronavirus s-au descoperit pe ambalaje de pești congelați.

În iulie, China a anunțat suspendarea importurilor de creveţi albi congelaţi de la trei firme ecuadoriene după incidente similare., iar televiziunea de stat din China a informat marţi că un restaurant din Wuhu depozitase ambalajele contaminate într-un congelator după ce le achiziţionase şi că toate localurile din oraş care comandaseră astfel de produse au fost sigilate.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *