Asta ar fi BOMBA secolului: China spune că a aflat din ce țară provine noul coronavirus

Oamenii de știință chinezi susțin că au dovezi că noul coronavirus nu provine din China. Cercetătorii spun că dovezile lor indică apariția virusului în Bangladesh, SUA, Grecia, Australia, India, Italia, Republica Cehă, Rusia sau Serbia. Ei spun că este probabil ca virusul să fi apărut în India în timpul caniculei vara trecută.

Nu este prima dată când China aruncă vina în altă parte, acuzând anterior SUA și Italia că sunt sursa virusului

Oamenii de știință chinezi susțin că noul coronavirus este originar din India. Ar fi apărut în vara anului 2019, pe fondul caniculei „care a forțat oamenii și animalele să bea aceeași apă”, scrie Daily Mail.

O echipă de la Academia Chineză de Științe susține că virusul a apărut probabil în India în vara anului 2019, trecând de la animale la oameni prin apă contaminată, înainte de a călători neobservat la Wuhan, unde a fost detectat pentru prima dată. Cercetătorii susțin că sistemul de sănătate slab al Indiei și populația tânără, care suferă simptome mai puțin severe de Covid, au permis ca virusul să se răspândească nedetectat.

David Robertson, expert la Universitatea din Glasgow, a spus că lucrarea este „foarte greșită” și a concluzionat că „nu adaugă nimic la ceea ce se știa deja despre coronavirus”.

Nu este prima dată când autoritățile chineze arată cu degetul în altă parte – sugerând, în mare parte fără dovezi, că atât Italia, cât și SUA ar putea fi locul infecției inițiale. Acuzațiile vin pe fondul tensiunilor politice dintre India și China.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *