Aberant mulți români au primit ACASĂ amenzi pentru încălcarea ordonanțelor militare, FĂRĂ să fi încălcat legea

Mulți români au primit acasă amenzi pentru încălcarea ordonanțelor militare, în perioada stării de urgență, fără să fi încălcat legea. În exclusivitate pentru evz.ro, un ofițer de poliție, pe care l-am întrebat cum a fost posibil, ne-a răspuns:

„Din eroare, au primit acasă amenda oameni care au fost în regulă. Au fost legitimați și trecuți în agenda și cred ca nu a mai știut agentul pe cine să ardă și le a dat tuturor celor legitimați amendă. Eu știu de câteva cazuri în București”.

Mai mult decât atât, Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP) a confirmat existența unor astfel de abuzuri…

„Am primit la sindicat o serie de plângeri în care se arată că, sub paravanul ordonanțelor militare, se aplică amenzi din răzbunare. Adică, fie că sunt polițiști, polițiști locali sau jandarmi, dacă sunt în relații de rudenie cu o persoană care are de împărțit ceva cu cineva, îl oprește îi ia datele și îi dă amendă, ca să arate el că e șmecher. Din păcate, astfel de abuzuri au loc”, a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, Iulian Surugiu.

Share Button