3 mituri legate de dragoste pe care n-ar trebui să le crezi dacă vrei să ai o relație de lungă durată

De-a lungul timpului, femeile își setează standarde din ce în ce mai înalte, din dorința de a-și întâlni bărbatul „perfect.” Însă, ar trebui să îți dai seama că nu există iubitul perfect, ci doar un partener cu care ai o conexiune atât de puternică încât să poți avea o relație de lungă durată.

Și totuși, ce ar trebui să facem dacă vrem să fim cu iubitul nostru cât mai mult timp? Surprinzător sau nu, nu există o formulă magică care să te asigure de asta, ci doar că atât tu, cât și iubitul tău trebuie să depuneți efort pentru ca relația să funcționeze. O relație necesită încredere și dedicare din partea ambilor parteneri.

Începutul unei relații pare să fie cel mai frumos și intens, însă trebuie să știi că pe parcurs pot interveni anumite probleme și amândoi trebuie să fiți capabili pentru a le înfrunta. Venim în ajutorul tău și îți spunem care sunt cele trei mituri despre dragoste pe care n-ar mai trebui să le crezi:

1. Poveștile de dragoste reale nu sunt precum cele din filme

Cu siguranță ai văzut până acum foarte multe filme de dragoste. Însă, ceea ce se întâmplă în filme nu se întâmplă și în viața reală, iar astfel, filmele ne pot induce o imagine destul de distorsionată în ceea ce privește relațiile amoroase. Poveștile de dragoste din filme sunt concepute în așa fel încât să ne impresioneze și să ne imaginăm că ne vom găsi și noi același bărbat în viața reală. În filme vei vedea că problemele pe care le întâmpină un cuplu par să se rezolve de la sine, dar în realitate lucrurile se complică și amândoi trebuie să luptați pentru relația voastră.

2. Te îndrăgostești foarte ușor

Este în natura noastră să ne simțim atrase de diferiți bărbați, dar de aici și până la a ne îndrăgosti este cale lungă. O relație presupune timp, efort, încredere și dorință din partea partenerilor. Din acest motiv, nu trebuie să confuzi iubirea cu dorința, atracția fizică ori cu pasiunea. Fiecare dintre ele ne ajută într-un anumit fel, însă nu ar trebui să crezi că te poți îndrăgosti cu o foarte mare ușurință, deoarece în spatele acestui sentiment se află un drum lung pe care îl parcurgi alături de persoana iubită. 

3. Crezi că îți poți găsi sufletul pereche

Fiecare dintre noi așteaptă cu nerăbdare momentul în care își va găsi sufletul pereche, dar adevărul este că el nu există. Foarte multe femei cred că ele sunt făcute doar pentru un anumit tip de bărbat, însă ar trebui să fii deschisă la persoanele care se află în jurul tău. Cu toate acestea, înainte de a fi într-o relație, trebuie să fii împăcată cu tine și să te iubești. În același timp, când vine vorba de relații, trebuie să fii dispusă la compromisuri, deoarece nu poți avea lângă tine un bărbat care să aibă toate calitățile pe care tu le cauți, fără a avea și defecte. 

Share Button