Un comisar european vorbește despre PARALIZIA internetului

Comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton a făcut apel miercuri la operatori şi la utilizatori la „o acţiune comună” pentru a reduce presiunea asupra internetului cu scopul de a facilita munca de la distanţă şi educaţia online, relatează AFP.

Obligaţiile de izolare şi de telemuncă au sporit cererea pentru capacitatea de internet, a subliniat el într-un comunicat publicat după o discuţie cu Reed Hastings, directorul general al Netflix.

“Platforme de streaming, operatori de telecomunicaţii şi utilizatori – avem cu toţii o responsabilitate comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcţionare a internetului în timpul luptei împotriva răspândirii virusului”, a afirmat el.

Thierry Breton le cere platformelor de streaming “să coopereze cu furnizorii de telecomunicaţii pentru a adopta debitul difuzării de video în streaming propunând temporar mai degrabă rezoluţia standard decât rezoluţia înaltă, ţinând cont de orele de lucru cele mai critice”.

“Operatorii de telecomunicaţii care furnizează servicii de acces la internet sunt invitaţi să ia măsuri pentru a preveni şi a atenua efectele unei congestionări iminente a reţelelor, utilizând posibilităţile oferite de reglementările europene privind accesul deschis la internet”, a explicat el.

Utilizatorii sunt la rândul lor “încurajaţi să folosească responsabil activităţile de petrecere a timpului liber”.

Thierry Breton recomandă utilizarea unor parametri care reduc consumul de date, în special utilizarea de WiFi, şi “alegerea unei rezoluţii mai slabe” pentru vizionarea conţinutului video, “de fiecare dată când acest lucru este posibil”.

Share Button