Discord ramane o companie independenta

In urma discutiilor cu Microsoft si alte trei companii interesate, Discord va ramane independenta. Compania nu exclude insa listarea unei potentiale listari publice, conform The Wall Street Journal.

Anul trecut, Discord si-a dublat valoarea pe piata. In urma pandemiei COVID-19, 2021 pare a fi la fel de profitabil precum 2020. Compania a primit multiple oferte de la companii precum Amazon, Epic Games sau Microsoft, potrivit Bloomberg. In acest moment, organizatia nu face nicio miscare. Cel putin, deocamdata…

Discord a inchis discutiile cu potentialii cumparatori si isi va continua activitatea in mod independent. The Wall Street Journal a mentionat posibilitatea deschiderii unei oferte publice initiale (IPO), care ar beneficia mult dezvoltarea serviciului.

Pentru cei care nu agreeaza Microsoft, pericol nu a trecut; ambele companii iau in calcul o viitoare redeschidere a negocierilor.

Conversatiile de la acea vreme includeau cumpararea Discord de catre Microsoft pentru suma de peste zece miliarde de dolari. Asta inseamna mai mult decat cei $7.5 miliarde platiti pentru achizita ZeniMax Media (Bethesda). Nu stim insa daca aceasta varianta a fost respinsa sau ulterior retrasa.

Discord este cel mai popular canal de voice-chat in randul gamerilor. In ultima vreme, mai multe comunitati de internauti au ales platforma fie din nevoie, fie din usurinta utilizarii serviciilor. Cumva, este o pierdere pentru Microsoft, din moment ce gigantul se remarca greu pe platforme sociale deja detinute.

Share Button

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *